Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε συνέλευση αύριο οι ναύτες

Ο "Αγωνιστικός Συνδυασμός" καλεί τους ναύτες να αποκρούσουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις των εξαρτημένων από τους εφοπλιστές συνδυασμών

Οι ναύτες καλούνται να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις για να "μπλοκάρουν" τους μηχανισμούς που έχουν "στήσει" οι συνδικαλιστές - "δεκανίκια" των εφοπλιστών και της κυβέρνησης για να αποσπάσουν ψήφους ενόψει των εκλογών, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, που αρχίζουν στις 26 Οκτώβρη. Το κάλεσμα απευθύνει με ανακοίνωσή του ο "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών" (ΑΣΝ) (υποστηρίζεται από τη "Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση"), καταγγέλλοντας παράλληλα τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις παράνομες και αντικαταστατικές πράξεις και τα διάφορα άλλα τεχνάσματα, σε βάρος ακόμα και υποψηφίων, που έχουν επιστρατεύσει "η ομάδα του σημερινού προέδρου Αντώνη Νταλακογιώργου και άλλοι χειραγωγημένοι από το ΥΕΝ και τους εφοπλιστές συνδυασμοί".

Αλλωστε χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι "χειραγωγημένοι", όπως χαρακτηρίζονται, συνδυασμοί, επέλεξαν να γίνει η απολογιστική συνέλευση της ΠΕΝΕΝ αύριο, Σάββατο, παραμονή των εκλογών, ενώ υπήρχε αρκετό χρονικό περιθώριο!

Ο ΑΣΝ επισημαίνει ότι θα πατάξει κάθε είδους εκβιασμούς και απειλές και καλεί τους ναύτες να δώσουν περήφανη απάντηση. Επιπλέον, καταγγέλλει ότι το προεδρείο αντιδημοκρατικά διαχωρίζει τους ναύτες που διαμένουν στους νομούς της Θράκης από το υπόλοιπο εκλογικό σώμα. "Η προσπάθεια διαχωρισμού - τονίζεται - των συναδέλφων αυτών από το υπόλοιπο εκλογικό σώμα και ο καθορισμός "δύο μέτρων και δύο σταθμών" στην αποστολή ψηφοδελτίων, είναι πράξη παράνομη και αντικαταστατική. Εφιστούμε την προσοχή στο δικαστικό αντιπρόσωπο και στην εφορευτική επιτροπή και τονίζουμε ότι θα αντιπαλέψουμε με κάθε μέσο τέτοιου είδους ενέργειες".

Ο ΑΣΝ καλεί όλους τους ναύτες να πάρουν μέρος στην αυριανή γενική συνέλευση που θα γίνει στις 10 το πρωί "καταδικάζοντας την "ομάδα Νταλακογιώργου" που επέλεξε σκόπιμα την ημερομηνία αυτή, παραμονή των εκλογών, για να την υποβαθμίσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ