Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΑΕΔ
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση

Καταγγέλλουν την πολιτική ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και τη μη λύση των προβλημάτων τους, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις

Την άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για έγκριση 300 ωρών υπερωριακής απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 1998, λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας, ζητά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ,καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να αρνηθούν να κάνουν υπερωρίες, αν δε συμφωνηθούν οι όροι πραγματοποίησής τους, μεταξύ της Ομοσπονδίας και της διοίκησης του Οργανισμού.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει "την πολιτική ιδιωτικοποίησης του έργου του ΟΑΕΔ, με αναθέσεις διοικητικού και βοηθητικού έργου σε ιδιώτες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις και Οργανισμούς, όπως καθαρισμός και φύλαξη κτιρίων, ίδρυση ιδιωτικών γραφείων εργασίας και γραφείων "εξυπηρέτησης" ανέργων και εργοδοτών, προκλητικές συμβάσεις έργου,πολιτική που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, αφού δεν προσφέρεται καμία ουσιαστική υπηρεσία".

Ζητά ακόμη τη διατήρηση ενιαίου εργασιακού καθεστώτος στον ΟΑΕΔ, χωρίς συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης, ενώ απαιτεί τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν εξωτερικούς ελέγχους για τα προγράμματα απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης, επειδή δε χορηγούνται έξοδα κίνησης, όπως παλιότερα. Διαμαρτύρεται επίσης για την απόφαση του υπουργού Εργασίας και του διοικητή του ΟΑΕΔ, οι οποίοι "ρύθμισαν με προκλητικά συντεχνιακό τρόπο τη συγκρότηση των εκπαιδευτικών μονάδων" και ζητά την έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργίας του Οργανισμού.

Ακόμη, καταγγέλλει "τη διαδικασία προμήθειας των διδακτικών βιβλίων για τις Σχολές Μαθητείας έτους 1998 - 1999" και απαιτεί από τον διοικητή του Οργανισμού "να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να απαλειφθούν οι παρανομίες και να προστατευτούν τα οικονομικά συμφέροντα του Οργανισμού". Στα πλαίσια αυτά, καταγγέλλει και την αντικατάσταση του διευθυντή προμηθειώνΓ. Μαυραϊδή,"ο οποίος με τις ενέργειές του προστάτευσε τα συμφέροντα του οργανισμού".

Παράλληλα, με όλα τα παραπάνω, η Ομοσπονδία ζητά τη νομιμοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων, μια και τώρα είναι στην ευχέρεια του διοικητή να κάνει τοποθετήσεις, χωρίς να δεσμεύεται από κάποιους κανόνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ