Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδιάλλακτη η "Χαλυβουργική"

Την εμμονή της επιχείρησης σε αυθαίρετες αλλαγές στο ωράριο εργασίας, επανέλαβαν χτες οι εκπρόσωποί της, σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Ανένδοτη εμφανίζεται η "Χαλυβουργική" στην απόφασή της για μονομερείς και αυθαίρετες αλλαγές στο ωράριο εργασίας. Οι εκπρόσωποί της, κατά τη χτεσινή τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, μετά από πρωτοβουλία του επιχειρησιακού σωματείου, επαναλάμβαναν μονότονα και στερεότυπα ότι η εταιρία εμμένει στις αποφάσεις της.

Στην τριμερή συνάντηση, εκτός από τη διοίκηση του σωματείου, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, καθώς και ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας.Από πλευράς υπουργείου, υπήρξε κάλεσμα προς την εταιρία να επανέλθει με νέες προτάσεις και οι εκπρόσωποι της τελευταίας, παρότι επαναλάμβαναν την επιμονή στην αρχική απόφαση, άφησαν να αιωρείται η πιθανότητα μιας νέας τριμερούς διαπραγμάτευσης.

Να σημειώσουμε ότι η "Χαλυβουργική" την περασμένη Δευτέρα είχε στείλει προσωπικά σε κάθε εργαζόμενο εξώδικα - τελεσίγραφα, με τα οποία τους καλούσε να αποδεχτούν την αλλαγή ωραρίου εντός τριών ημερών, αλλιώς θα απολυθούν!

Από πλευράς τους, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν τα τελεσίγραφα και εξακολουθούν καθημερινά να εργάζονται με βάση τα ωράρια που ισχύουν εδώ και χρόνια. Οπως θα πει ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος του σωματείου, "βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το δικαίωμα μας στη δουλιά, με κάθε μέσο".

Τη νέα απροκάλυπτη επίθεση της "Χαλυβουργικής" ενάντια στους εργαζόμενους, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και επισημαίνει ότι η εταιρία, με απειλές για απολύσεις, εξώδικα και με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο επιδιώκει να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους σε εξαντλητικούς ρυθμούς απασχόλησης. Τονίζει ότι "σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι δε θα είναι τα θύματα των επιλογών της εταιρίας και ούτε θα εργάζονται σαν είλωτες για να επιβιώσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ