Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαϊκή αντεπίθεση

Η κρίσιμη ώρα έφτασε. Οι αδικημένοι και περιφρονημένοι από τους "ισχυρούς", τα συνήθη θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, οι σκλάβοι του άθλιου αυτού συστήματος, έχουν αύριο μπροστά τους μια καλή ευκαιρία να δώσουν την απάντηση, που αξίζει σε όλους αυτούς που τους συνθλίβουν καθημερινά επί χρόνια και τους "τιμούν" μόνο τη μέρα των εκλογών.

Μπορεί να μην εκλέγεται αύριο κυβέρνηση, αλλά κρίνεται, και, μάλιστα, καθοριστικά, η πολιτική εκείνη, που μόνο δεινά και δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό.

Οι αυριανές κάλπες, λοιπόν, πρέπει να βγάλουν ένα αποφασιστικό ΟΧΙ σ' αυτήν τη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή πολιτική και στους πολύχρωμους διαχειριστές της. Μόνο έτσι μπορούν να φουντώσουν οι ελπίδες και οι προσδοκίες των λαϊκών στρωμάτων, να οργανώσουν από καλύτερες θέσεις τους αγώνες τους για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, η νεολαία, οι γυναίκες, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει πολιτική και κυβέρνηση Σημίτη. Σχεδόν σε κάθε οικογένεια υπάρχει "ζωντανή" εμπειρία για τον αυταρχικό και τρομοκρατικό τρόπο, που αντιμετώπισε τις αγωνίες και τους αγώνες τους για να μην εξαθλιωθούν και περιθωριοποιηθούν. Εχουν αισθανθεί στο πετσί τους τα λυσσαλέα χτυπήματα κατά του βιοτικού επιπέδου, των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, έχουν διαπιστώσει πόσο τους έχει καθηλώσει και πισωγυρίσει αυτή η πολιτική.

Ομως, δεν έχουν τελειώσει. Αν τους αφήσουμε, αν τους δώσουμε το δικαίωμα να ερμηνεύσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, που θα εκφραστεί αύριο, ως "πράσινο φως" για συνέχιση της αντιλαϊκής επέλασης, τότε, ας μην υπάρχει καμία αυταπάτη, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας. Ο Κ. Σημίτης δεν έχει κρύψει τι μας περιμένει την επόμενη μέρα των εκλογών: "Αιώνια" και πιο σκληρή λιτότητα, κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, κατακρεούργηση των κοινωνικών δαπανών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τσάκισμα των λαϊκών αγώνων κ.ο.κ.

Είναι ολοφάνερο ότι η αυριανή ψήφος δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο σε μια διαμαρτυρία και καταδίκη αυτής της πολιτικής. Χρειάζεται να ανοίγει δρόμους και να δημιουργεί προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες. Αυτή ακριβώς την εναλλακτική λύση ενσαρκώνουν και προσφέρουν οι συνδυασμοί της Συμπαράταξης των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που στηρίζει το ΚΚΕ.

Είναι το πιο κατάλληλο και αποτελεσματικό "εργαλείο", στα χέρια των λαϊκών μαζών, για την αναχαίτιση της αντιλαϊκής επίθεσης και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Δεν πρόκειται να προδώσουν τη λαϊκή εμπιστοσύνη, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν και υποταχθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές. Καθημερινά θα είναι παρόντες στις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Ανεπιφύλακτα, είναι οι συνδυασμοί που ταυτίζονται και εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα. Οσο πιο ενισχυμένοι αναδειχτούν, όσο πιο πολλοί εκλεγούν στα δημοτικά και νομαρχιακά όργανα, τόσα περισσότερα "όπλα" θα έχουν στη διάθεσή τους οι λαϊκές μάζες.

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη και το δίκιο με το μέρος μας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παραπλανήσουν, να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να αισθανθούν την άγρια χαρά ότι κατάφεραν να παγιδεύσουν και εξουδετερώσουν τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των λαϊκών μαζών. Ας τους δώσουμε ένα "καλό μάθημα", ας γίνουν οι αυριανές κάλπες η αρχή της λαϊκής αντεπίθεσης. "Δαγκωτό" στους συνδυασμούς της αγωνιστικής Συμπαράταξης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ