Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαυρίστε τους! Να οι λόγοι!

Ούτε "βαλτή" να ήταν η κυβέρνηση. Περίμενε την παραμονή των εκλογών, για να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό έναν κατάλογο, όπου, με συμπυκνωμένο, αλλά εξαιρετικά διαυγή τρόπο, εκθέτει όλους τους λόγους, για τους οποίους οι ψηφοφόροι πρέπει να την καταψηφίσουν την Κυριακή, καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, στις νομαρχίες και τους δήμους της χώρας. Ας αφήσουμε την ίδια την κυβέρνηση να μιλήσει:

***

1ον. "Εάν το ΝΑΤΟ προχωρήσει στη λήψη μέτρων, θα χρησιμοποιήσει τις ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα"! Πρόκειται για χτεσινή δήλωση του Κ. Σημίτη. Σημειώστε το: Είναι ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός, που βγαίνει δημόσια και επίσημα να δηλώσει ότι η χώρα μας αποτελεί ένα προκεχωρημένο άντρο των ΗΠΑ, που οι "σύμμαχοι" το χρησιμοποιούν για να σπείρουν το όλεθρο, όχι κάπου μακριά, όχι στην ...Ουγκάντα, αλλά εδώ στη γειτονιά μας!2ον. "Η ελληνική κυβέρνηση, βεβαίως, εφόσον η διεθνής κοινότητα, το ΝΑΤΟ, αποφασίσει να αναλάβει δραστηριότητα, δε θα παρεμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη ασκώντας το δικαίωμα του βέτο"! Πρόκειται για χτεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, γι' αυτό, απλώς, σημειώστε το εξής: Αυτή, είναι η πρώτη κυβέρνηση, στα χρονικά της μεταπολίτευσης, αυτή, η κυβέρνηση του "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ", που, με απίστευτο κυνισμό, διαφημίζει το ρόλο της. Ρόλο συνενόχου στα εγκληματικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ, αρνούμενη μέχρι και την τελευταία στιγμή να αποτρέψει το βομβαρδισμό της Βαλκανικής, συρόμενη πίσω από τα γεράκια του πολέμου.

3ον. "Οι ΗΠΑ είναι ευχαριστημένες με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε ενωρίτερα σήμερα από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη... Συγχαίρουμε την κυβέρνηση της Ελλάδος..."! Πρόκειται για χτεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε, αυτοπροσώπως, ο Αμερικανός πρέσβης Ν. Μπερνς, μετά την ανακοίνωση ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αγορά των αμερικανικών "Πάτριοτ", στα πλαίσια του εξοπλιστικού προγράμματος. Εκεί φτάσανε. Δεν αρκεί που πάνε από τη μια επίκυψη στην άλλη, δε φτάνει που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, αλλά και τα "αφεντικά" τους - αυτοί οι διεθνείς "έμποροι όπλων" - τους κάνουν και "βούκινο"...

4ον. "Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εκφράζουμε τη λύπη μας, αλλά, νομίζω ότι θα ήταν τουλάχιστον ασέβεια, αυτή την ώρα, οποιοσδήποτε και εμείς, να προβούμε σε απόδοση ευθυνών, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι έχουν τις ευθύνες..."! Πρόκειται για την απάντηση που έδωσε χτες ο Δ. Ρέππας, όταν τον ρώτησαν ποιος φταίει για το χαμό της Αμαλίας Γκινάκη, που έχασε τελικά τη μάχη με το θάνατο, μια μάχη που ξεκίνησε με το μακελειό της Αχαρνών. Η κυβέρνηση "λυπάται", αλλά δεν ξέρει ποιος έχει την ευθύνη...

5ον. "Οι βασικοί κυβερνητικοί στόχοι και στρατηγική δεν αλλάζουν σχετικά με την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, όποιο κι είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρόκειται για δήλωση του Κ. Σκανδαλίδη, που δημοσιεύτηκε χτες, ενδεικτική του ύψους των "γραμματίων" της κυβέρνησης προς τους μεγαλοκεφαλαιούχους και τις πολυεθνικές. "Γραμμάτια", που οδηγούν την κυβέρνηση να "χλευάζει" το μήνυμα των εκλογών και την αποτύπωση της λαϊκής δυσφορίας, πριν καν αυτή εκδηλωθεί!

***

Συμπέρασμα: Ο ελληνικός λαός ας ξανασκεφτεί αύριο, μόλις θα προσέρχεται στην κάλπη, τι του "πρόσφερε" η κυβέρνηση μια μόλις μέρα πριν. Και ας πράξει το ανάλογο.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ