Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επιφυλάχτηκε το Εθνικό Συμβούλιο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Το Εθνικό Συμβούλιο, που συνήλθε χτες το πρωί για να συζητήσει το ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, επιφυλάχτηκε να πάρει αποφάσεις την ερχόμενη Τρίτη, όταν το Σώμα θα συνέλθει εκ νέου για να συνεχίσει τις εργασίες του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης,μετά την τρίωρη συνεδρίαση, ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης,ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ οι Βάσος Λυσσαρίδης,Σπύρος Κυπριανού και Γιώργος Βασιλείου ενημέρωσαν για τη συνάντηση που είχε ο καθένας τους χωριστά με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε πάντως ότι υπάρχουν ακόμη χρονικά περιθώρια για προσφυγή της Κύπρου στη Γενική Συνέλευση, τονίζοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη πιθανόν και να μη ληφθεί τελική απόφαση γύρω από το θέμα. Εξάλλου ανέφερε ότι ενδεχομένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαυκός Κληρίδης να συναντηθεί μέχρι την Τρίτη με την Αναπληρωτή Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γ. Γ. του ΟΗΕ, Αν Χέρκους,σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδικασίας του "πήγαινε - έλα".

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι πρώτος στόχος του ΟΗΕ είναι η αποτροπή της έλευσης των ρωσικών πυραύλων S - 300, ο Χρ. Στυλιανίδης είπε ότι το σχόλιο της κυβέρνησης είναι ήδη δεδομένο.

Εναντίον όλων ο Ντενκτάς

Μιλώντας στο συνέδριο των αμερικανοτουρκικών οργανώσεων, στην Ουάσιγκτον, ο Ντενκτάς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όλων, επειδή δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος του.

Κατηγόρησε την κυπριακή κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Συμβούλιο Ασφαλείας για την πολιτική που ακολουθούν στην αξίωσή του για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Επαναλαμβάνοντας τις αδιάλλακτες θέσεις του, ξεκαθάρισε ότι για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις, θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση της Κύπρου να αναγνωρίσει ότι δεν είναι κυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων.

Ο Ραούφ Ντενκτάς αναμενόταν να συναντηθεί χτες στην Ουάσιγκτον με τον Ειδικό Συντονιστή για το Κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, Τόμας Μίλερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ