Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνες φωτογράφοι στην Κούβα

Στα πλαίσια της "Εβδομάδας Ελληνικού Πολιτισμού" στην Αβάνα, την οποία οργάνωσε ο πρέσβης της Ελλάδας Δ. Δουδούμης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων παρουσίασε ομαδική έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας δεκαεφτά φωτογράφων και φωτορεπόρτερ, με θεματικούς άξονες το Αιγαίο και το Αγιον Ορος. Την ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση επιμελήθηκε ο διακεκριμένος φωτογράφος Ανδρέας Σμαραγδής.Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με δαπάνες της Ομοσπονδίας, η οποία εξέδωσε δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης (ελληνικά και ισπανικά) και αφίσα.

Στην έκθεση συμμετείχαν (αλφαβητικά) οι: Μιχάλης Αλεβίζος, Δημήτρης Αντωναρόπουλος, Νίκος Αποστολόπουλος, Γιάννης Ασημακόπουλος, Βάσω Γεωργίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, Γιάννης Καλογρίδης, Νίκος Κασέρης, Ανδρέας Κοντογιαννάτος, Δημήτρης Μπέκιος, Μιχάλης Νικολαγιάννης, Κωνσταντίνος Παναγιωτακόπουλος, Δημήτρης Παππάς, Στέφανος Πάσχος, Ανδρέας Σμαραγδής, Δημήτρης Τσεβάς, Ζήκος Τσιάπας.

Οι Ελληνες δημιουργοί φιλοδοξούν μέσα από τη φωτογραφία τους, να αποδώσουν με την ευαίσθητη ματιά τους, δύο από τα σημεία που στοιχειοθετούν τη διαχρονική εμβέλεια και απήχηση του ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβαλλόταν η ταινία του υπουργείου Αιγαίου "Αιγαίο - Αρχιπέλαγος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ