Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στου τραγουδιού την αγκαλιά

Τραγούδια από τις Αρκαδίες, τις Μπαλάντες, τον Ομηρο, τη Γειτονιά των Αγγέλων, τα Λαϊκά, το Ασίκικο Πουλάκη και πολλούς ακόμη κύκλους τραγουδιών του Μ. Θεοδωράκη θα παρουσιάζει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" από τις 19 Οκτώβρη, στις "Γραμμές" (Κωνσταντινουπόλεως 111, τηλ. 34.14.350)."Διότι δε συνεμορφώθην...", είναι ο τίτλος του προγράμματος, που θα παρουσιάζεται καθημερινά μέχρι τις 29 Οκτώβρη, και είναι βασισμένο σε μουσική και στίχους, που "δε συμμορφώθησαν με τη μόδα των καιρών", σε τραγούδια, που αφιερώνονται στους "ανυπότακτους όλων των εποχών".

Ερμηνευτές θα είναι οι Σωτηρία Λεονάρδου, Αλέξια, Κώστας Θωμαϊδης καιΠαναγιώτης Καραδημήτρης,ενώ μαζί τους, για πρώτη φορά, τραγούδια του συνθέτη θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος και Νένα Μεντή.Περιστασιακά, στις παραστάσεις θα συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές, που θα συμπράξουν τραγουδώντας μαζί τους. Το πρόγραμμα θα αρχίζει στις 10.30 μ.μ., ενώ η τιμή εισόδου είναι 4.000 δραχμές.

  • Τρεις ξεχωριστές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, οι Αναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου και Μανώλης Χατζημανώλης και μια ηθοποιός γνωστή για την αγάπη της στο τραγούδι, η Πέμη Ζούνη συνθέτουν τη μουσική συντροφιά, που από τις 22 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στη σκηνή του "ΖΟΟΜ" (Κυδαθηναίων 39, Πλάκα, τηλ. 32.25.920). Πλαισιωμένοι από εφτά μουσικούς, οι τέσσερις καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν κομμάτια από τις προσωπικές δισκογραφικές τους δουλιές, καθώς και λαϊκά, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια, που θα φέρνουν επί σκηνής όλη την παρέα.
  • Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Μελίνα Κανά από τις 23 Οκτώβρη ανεβαίνουν στη μουσική σκηνή "13 Φεγγάρια" (Αγ. Μελετίου 61 και Πατησίων, τηλ. 86.55.100), παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με δικά τους τραγούδια, τραγούδια σύγχρονων δημιουργών, αλλά και άλλα αγαπημένα, κλασικά λαϊκά κομμάτια. Μαζί τους δύο αξιόλογοι νέοι τραγουδιστές, ο Μιχάλης Παπαζήσης και ο Παντελής Θεοχαρίδης.Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης θα έχει ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου.
  • Ενα "Μουσικό ταξίδι στο χρόνο", με "καραβοκύρη" το ελληνικό τραγούδι, ζωντανεύει κάθε Τρίτη στην ιστορική μπουάτ "Απανεμιά" (Θόλου 4, Πλάκα, τηλ. 32.48.580). Εμφανίζονται οι: Θανάσης Νικόπουλος, Γιάννης Ζάρας, Ράνια Κώτουλα, Σταύρο Γιαγκούλη, Εύη Ντίκου.Στο πιάνο ο Χρ. Κουμούσης και στα παραδοσιακά έγχορδα ο Γ. Παπάζογλου.
  • Ηχοχρώματα της λαϊκής και κλασικής τουρκικής μουσικής θα πλημμυρίσουν τη μικρή μουσική σκηνή "Μαγιοπούλα" (Οδεμησίου 9, Καισαριανή, τηλ. 72.14.934) από αύριο μέχρι και τις 19 Οκτώβρη, όπου θα εμφανίζεται ο εξαίρετος Τούρκος καλλιτέχνης Ταλίπ Οζκάν (σάζι, τραγούδι). Εχοντας από μικρός διαλέξει το σάζι ως μέσο έκφρασης, ο Τ. Οζκάν ταξίδεψε στην Τουρκία, μαθαίνοντας και καταγράφοντας μελωδίες της μουσικής παράδοσης της πατρίδας του. Αυτή η έρευνα είχε σαν αποτέλεσμα έναν κατάλογο με 7.000 τραγούδια και χορούς, εμπλουτίζοντας μια συλλογή, που και σήμερα εκδίδεται από το Τουρκικό Ραδιόφωνο σε βιβλίο. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η προσφορά του στον τομέα της καταγραφής της μουσικής της φυλής Γιορούκ και των Αβσάρ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ