Δευτέρα 19 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Εδωσαν συνέχεια στην 24χρονη αγωνιστική παράδοση

Ο Νίκος Ρογκάκος και πάλι δήμαρχος

Ο Βύρωνας έβγαλε δήμαρχο αγωνιστή. Και χτες όλη τη νύχτα είχε γιορτή. Οι Βυρωνιώτες, που έδωσαν τη νίκη με ποσοστό μεγαλύτερο του 52%, συγκεντρωμένοι έξω από το κεντρικό εκλογικό κέντρο της "Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης", έστησαν ένα πραγματικό λαϊκό πανηγύρι. Δε σταματούσαν να χειροκροτούν εκλογικούς αντιπροσώπους του συνδυασμού καθώς έρχονταν με τους κόκκινους φακέλους και τα αποτελέσματα στο χέρι.

Από τη Ζωοδόχο Πηγή, τη Νέα Ελβετία και τη Φρυγία, τον Καρέα και τη Μεταμόρφωση, απ' όλες τις γειτονιές της πόλης, μόνο νικηφόρα μηνύματα έφταναν χτες στη συμβολή των οδών Κύπρου και Ιθώμης, όπου το "στρατηγείο" του συνδυασμού. Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι δυσκολεύονταν να φτάσουν μέχρι την Επιτροπή που συγκέντρωνε τα αποτελέσματα. Ο κόσμος, ανάμεσα στον οποίο χρειαζόταν να περάσουν, τους αγκάλιαζε, τους φίλαγε, ζητούσε να μάθει με πόσο μεγάλη διαφορά ψήφων - ανά εκλογικό τμήμα - επιβεβαιωνόταν η νίκη. Και επιβεβαιωνόταν παράλληλα και αυτό, που ο δήμαρχος ξανά, Νίκος Ρογκάκος και ο συνδυασμός του - εδώ και καιρό - έλεγαν: "Αυτή η πόλη έχει δήμαρχο. Αυτή η πόλη ξέρει να ανταποκρίνεται στο χρέος που έχει από την ίδια την ιστορία της. Στις παρακαταθήκες που άφησαν δήμαρχοι, εδώ και 24 συνεχόμενα χρόνια, όπως ο Γιωργούτσος,ο Φατσέας και ο Νικολαϊδης για το μέλλον των παιδιών της. Και δε θα μπορούσε ούτε αυτή τη φορά να διαλέξει διαφορετικά".Οταν ο επανεκλεγείς δήμαρχος έφτασε στο κεντρικό εκλογικό κέντρο οι δημότες του Βύρωνα ήταν αδύνατον να τον αφήσουν να περάσει. Αδύνατον να μην τον αγκαλιάσουν όλοι. Αδύνατον και ο νικητής να μη συγκινηθεί. Να μη δακρύσει. "Αγαπάμε όλο το λαό του Βύρωνα, τόνισε ο Ν. Ρογκάκος. Το μεγάλο κέρδος είναι ότι επικράτησε η αυτοδιοικητική λογική πέρα από περιχαρακώσεις. Το να έχει το δικαίωμα ο καθένας από όποιον χώρο και αν προέρχεται, να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά να συμφωνήσουμε ξανά απόψε ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για το δήμο που θέλουμε. Αυτοί που διαχωρίζουν τον κόσμο είναι εχθροί του και η δική μας νίκη ανήκει σε όλο το λαό του Βύρωνα". Και ο Ν. Ρογκάκος συνέχισε: "Νιώθουμε ηθικά ικανοποιημένοι. Γιατί "φτύσαμε" αίμα μια τετραετία. Δε μας ανήκει παρά η ηθική ικανοποίηση ότι την κοινωνία μας την πήγαμε μπροστά. Αυτό που υποσχόμαστε σε όλους τους συνδημότες μας και κατεξοχήν στη νεολαία είναι πως ο δήμαρχος, τα μέλη και τα στελέχη της Κίνησής μας, είναι άνθρωποι που θα στέκονται πάντα όρθιοι και θα υποκλίνονται μόνο στο λαό του Βύρωνα".

Σχετικά με τη "λάσπη", που στην προεκλογική περίοδο εξαπέλυσαν όλοι οι αντίπαλοί του, υπογράμμισε: "Οι αντίπαλοί μας, μας έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα σε αυτές τις εκλογές. Οτι πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι. Αλλωστε ό,τι έχει ο καθένας στη ζωή δίνει. Αλλος αξιοπρέπεια, άλλος "λάσπη". Ξέρουμε, όμως, πως είναι ένας ανθρώπινος θησαυρός ο λαός του Βύρωνα και θα σταθούμε δίπλα του ώστε με τους αγώνες μας, να κάνουμε την πόλη ακόμα καλύτερη. Και θα συγκρουστούμε με την κεντρική διοίκηση γι' αυτό".

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, στα πρώτα 91 εκλογικά τμήματα από τα 101, 11.387 ψήφους έπαιρνε η "Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση", έναντι 10.687 του αντιπάλου Ν. Χαρδαλιά που υποστηρίχτηκε ανοιχτά και από τον Π. Τριγάζη του ΣΥΝ. Ποσοστά αντίστοιχα 52% έναντι 48%. Μάλιστα, δεν υπήρχε, μέχρι εκείνη την ώρα, ούτε ένα εκλογικό τμήμα στο Βύρωνα που να μην είναι μπροστά ο συνδυασμός του Ν. Ρογκάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ