Δευτέρα 19 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Αποφασιστική απάντηση στη μαφία

Οι Πετρουπολιώτες ανακήρυξαν για άλλη μια φορά δήμαρχο αγωνιστή, μαχητή

Η Πετρούπολη τίμησε τους αγώνες και την ιστορία της. Ανέδειξε για άλλη μια φορά στη δημοτική αρχή τη "Δημοκρατική Συνεργασία". Ο λαός της Πετρούπολης γύρισε την πλάτη του στα "νέα ήθη" του Κούγια και παρά τις προβοκατόρικες μεθοδεύσεις, τις συναλλαγές καρέκλας, ψήφισε δήμαρχο αγωνιστή, ψήφισε Γιώργο Γιώγο.

Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων που έδιναν σαφές προβάδισμα στο συνδυασμό της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" χιλιάδες Πετρουπολιώτες που είχαν κατακλύσει από νωρίς το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού έστησαν ένα ξέφρενο γλέντι.

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, εκατοντάδες μάτια δάκρυσαν, χιλιάδες γροθιές υψώθηκαν τόσο ψηλά όσο ποτέ άλλοτε. Ο λαός της Πετρούπολης, γύρισε την πλάτη του στη λάσπη, στο ψέμα και τις υπόγειες συναλλαγές. Απέδειξε ότι τα κανάλια κι όλος ο μηχανισμός που στήθηκε είναι πολύ μικρά, για να εξαγοράσουν τη συνείδησή του. Οι Πετρουπολιώτες ανακήρυξαν για άλλη μια φορά δήμαρχο αγωνιστή, μαχητή. Ανακήρυξαν τον Γιώργο Γιώγο, δίνοντας απάντηση σ' όλους αυτούς που προσπαθούσαν να προωθήσουν τόσο καιρό τον αντικομμουνισμό και τη λασπολογία.

Δήλωση του δημάρχου Γιώργου Γιώγου "Η Πετρούπολη μένει σε δημοκρατικά και τίμια χέρια. Ολοι εμείς μπορούμε να βλέπουμε την πόλη μας και να χαμογελάμε. Ο λαός της Πετρούπολης απέδειξε ότι η συνείδησή του δεν είναι ελαστική. Αντεξε στο ψέμα, άντεξε στη χυδαιολογία. Γύρισε την πλάτη, στο όργιο της συναλλαγής, των εκβιασμών και έκανε ένα θαρρετό βήμα μπροστά προς την πρόοδο. Είμαι περήφανος γι' αυτό το λαό. Περάσαμε μια ψυχική δοκιμασία και μείναμε όρθιοι. Η νίκη είναι δική μας. Είναι νίκη όλου του λαού της Πετρούπολης, του περήφανου και τίμιου λαού, που γνωρίζει να ξεχωρίζει το ήθος και την εντιμότητα. Του λαού μας που ενώνει τα χέρια του και δίνει μια πεισμωμένη και οργισμένη απάντηση όταν προκαλείται στο φιλότιμό του.

Η πολιτική απάτη με τα λαμπερά φώτα της τηλεόρασης, με το όργιο εξαγοράς συνειδήσεων, έπεσε στο κενό. Η "Δημοκρατική Συνεργασία", αποδείχτηκε, ισχυρό ανάχωμα, τίμιο μετερίζι αγώνα και άντεξε. Μείναμε όρθιοι και νικήσαμε. Η αγωνιστική πορεία του λαού της Πετρούπολης θα συνεχιστεί. Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και όμορφο έργο. Να ενώσουμε την Πετρούπολη και να γίνουμε πάλι ένα σφιχτά ενωμένο σύνολο που θα πάει μπροστά. Θα εργαστούμε ακούραστα με συνέπεια για όλο το λαό της πόλης, για να σπρώξουμε τον τροχό της ιστορίας ακόμα πιο μπροστά.

Σ' αυτόν τον ωραίο αγώνα τους καλούμε όλους, χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς υπολογισμούς, συνεργάτες και συναγωνιστές στην κοινή προσπάθεια για την πρόοδο της Πετρούπολης. Η Πετρούπολη βρέθηκε στη σωστή πλευρά. Η δημοτική πολιτική πρέπει να ενώνει και να μονιάζει τους ανθρώπους. Αυτό δε θα το ξεχάσουμε ποτέ".

Δήλωση Νίκου Παξιμάδα

"Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο λαό της Πετρούπολης που είχα πάντοτε και θα έχω εμπιστοσύνη στο μυαλό και την κρίση του. Δε θα άφηνε ποτέ την Πετρούπολη, στην άκρη του γκρεμού από κει που δε θα γύριζε. Πήρε το όχημα, με τα αφηνιασμένα άλογα και το έφερε στο δρόμο του αγώνα, στο σωστό δρόμο. Η "Δημοκρατική Συνεργασία" είχε πάντα σαν οδηγό, ότι δεν είναι πάνω από το λαό, αλλά μέσα σε αυτόν. Αυτός είναι ο δρόμος που χαράξαμε και θα τον ακολουθήσουμε για πολλές δεκαετίες ακόμα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2019-06-01 00:00:00.0)
Θα συνεχίσουμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων (2002-10-21 00:00:00.0)
Ξανά για δήμαρχο αγωνιστή που θα διεκδικεί (2002-10-18 00:00:00.0)
Η Πετρούπολη θα συνεχίσει το δρόμο προς τα μπροστά (2002-10-15 00:00:00.0)
Η Πετρούπολη συνεχίζει την έφοδο στο μέλλον (2002-09-27 00:00:00.0)
Ολοι παρόντες στο γλέντι της νίκης (1998-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ