Δευτέρα 19 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Αναγκαία η ένταση της αγωνιστικής πάλης

Την πολιτική σημασία των εκλογών επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε, χτες, ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος και κάλεσε σε ένταση των αγώνων του λαού για να μην εκμεταλλευτούν, εκτός των άλλων, και τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε. Συγκεκριμένα, ο Χ. Φλωράκης τόνισε:

"Για τη σημερινή ψηφοφορία, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα το δούμε το βράδυ. Είναι μακριά η νύχτα; Κλείσε τα μάτια να τη δεις. Θα το δούμε το βράδυ.

Τι ήθελα όμως να πω εγώ, ανεξάρτητα από αυτό, το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ενα είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Οτι αυτές οι εκλογές, παρόλο που είναι δημοτικές, νομαρχιακές, πήραν έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι νομίζω αποτέλεσμα, συνέπεια, έκφρασης της μεγάλης δυσαρέσκειας του λαού και της όξυνσης των διαφόρων πολιτικοοικονομικών προβλημάτων. Κι αυτό θα έχει τις συνέπειές του στις ανακατατάξεις, στο συσχετισμό των δυνάμεων και μια σειρά άλλα ζητήματα τα οποία θα τα δούμε μετεκλογικά.

Τι θα ήθελα, όμως, εγώ να σημειώσω. Αυτές οι ανακατατάξεις πιθανό να οδηγήσουν σε διάφορα άλλα κόμματα και κομματίδια. Θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυσαρέσκεια για να εφαρμόσουν την ίδια ή μια παρόμοια πολιτική. Κι αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Γι' αυτό νομίζω ότι το σωστό είναι αυτή η δυσαρέσκεια να εκφραστεί σε μία, θα έλεγα, αγωνιστική συσπείρωση και ένταση της αγωνιστικής πάλης, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, για την αλλαγή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αποχή, ο Χαρίλαος Φλωράκης τόνισε:

"Και το θέμα της αποχής είναι μια έκφραση αυτής ακριβώς της δυσαρέσκειας και της μη ικανοποίησης του λαού από τα συμβαίνοντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ