Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πίσω στο διάστημα, στα 77 του χρόνια

ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ.-

Τριάντα έξι χρόνια μετά τη μακροσκελή "βόλτα" του στο διάστημα, για την "κατάκτησή" του, ο εβδομηνταεφτάχρονος κύριος Τζον Γκλεν διάβηκε χτες το κατώφλι του διαστημικού λεωφορείου "Ντισκάβερι", χαιρέτισε τα έξι ακόμη μέλη του πληρώματος και έκανε τις τελευταίες προετοιμασίες για την επανάληψη του ταξιδιού του.

Ο... μέλλων "γηραιότερος αστροναύτης του κόσμου" φόρεσε τα πορτοκαλί του, άφησε πίσω του τις κατηγορίες των "κακεντρεχών" - που μιλούν για "δημόσιες σχέσεις" και τεράστια κόστη χωρίς λόγο - κι εμφανώς απολαμβάνοντας τις στιγμές αυτές, κοίταξε τις χρονικές ενδείξεις της αντίστροφης μέτρησης.

Ο ανέφελος ουρανός υποσχόταν χτες το απόγευμα ότι στην εκτόξευση και το διαστημικό του ταξίδι δεν τον σταματούσε τίποτε.

Ο Γκλεν, αν όλα πάνε καλά, θα λάβει μέρος σε ιατρικά πειράματα - περίπου 73 πειράματα θα διεξαχθούν στη διάρκεια της αποστολής, που επρόκειτο να αρχίσει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και να τελειώσει, με την επαναφορά του "Ντισκάβερι" στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, την 7η Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ