Παρασκευή 30 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Νέα κυβέρνηση

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-

Οι συμφωνίες ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών είναι μάλλον της μόδας στην Ευρώπη, αφού και στη Σλοβακία το αδιέξοδο που προκλήθηκε με τα αποτελέσματα των εκλογών τα οποία δεν έδιναν σε κανένα κόμμα την αναγκαία πλειοψηφία, λύθηκε με τη συμφωνία των τεσσάρων κομμάτων.

Αυτό ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον ηγέτη του "Δημοκρατικού Συνασπισμού της Σλοβακίας" Μίκουλας Ντζουρίντα,ο οποίος δήλωσε ότι τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης που κέρδισαν στις γενικές εκλογές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο τέλος Σεπτέμβρη, συμφώνησαν να του ανατεθεί ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης. Η ανακοίνωση έγινε λίγο πριν τα κόμματα υπογράψουν επίσημα συμφωνία συνασπισμού, που μπορεί να οδηγήσει στην αντικατάσταση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Μετσιάρ,στο Κοινοβούλιο, που συνήλθε χτες για πρώτη φορά μετά από τις εκλογές.

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης πέτυχαν νίκη με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές και θα διαθέτουν την απαιτούμενη δύναμη στο Κοινοβούλιο για να προωθήσουν τις μεγάλης κλίμακας πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μετσιάρ - που ηττήθηκε στις εκλογές του Σεπτέμβρη - να παραιτηθεί χτες και από το βουλευτικό του αξίωμα υπέρ του Ιβάν Λέξα,πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASR.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ