Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τσιφλίκι της πλουτοκρατίας το ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τα γεγονότα στην Τούμπα

Τα γεγονότα στο στάδιο της Τούμπας και έξω απ' αυτό επαναφέρουν και πάλι στο προσκήνιο το συνολικό πρόβλημα που υπάρχει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Κάνουν φανερό ότι η νεολαία και ο λαός μας πρέπει να βροντοφωνάξουν "δεν πάει άλλο πια"!

"Δεν πάει άλλο πια" με τα στημένα παιχνίδια και το όργιο της διαφθοράς που κυριαρχεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και όχι μόνο!

"Δεν πάει άλλο πια" με την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, που έχει γίνει τσιφλίκι της πλουτοκρατίας και που μέσω των περιβόητων ΠΑΕ παίζει τα δικά της οικονομικά και πολιτικά "παιχνίδια"!

"Δεν πάει άλλο πια" με τη χειραγώγηση χιλιάδων φιλάθλων, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, που η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και γενικά τον αθλητισμό, χρησιμοποιείται από ιδιοκτήτες ομάδων, ΜΜΕ και διάφορους επιτήδειους, για να αποπροσανατολίζονται από τα πραγματικά προβλήματα, της ανεργίας, της φτώχειας και όλων των αδιεξόδων που δημιουργεί το κυνήγι του κέρδους!

"Δεν πάει άλλο πια" με την αξιοποίηση αυθόρμητων και μη αυθόρμητων επεισοδίων, προκειμένου να επιδειχτεί η αστυνομική ισχύς και βία και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα αυταρχισμού και μαζικής τρομοκρατίας!

Η δήλωση του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης, που... περιόρισε το πρόβλημα στις σχέσεις παραγόντων - φιλάθλων, αποτελεί πρόκληση, γιατί συγκαλύπτει τόσο τη δυσοσμία που επικρατεί στο ποδόσφαιρο, όσο και τους πραγματικούς αίτιους του κακού.

Τα γεγονότα (του Σαββάτου) στην Τούμπα ξετυλίχτηκαν και πυροδοτήθηκαν, όπως και άλλα προηγούμενά τους, μέσα στο γενικότερο κλίμα της σήψης, μέσα στην εντεινόμενη ανασφάλεια που οξύνει η κυβερνητική πολιτική.

Μπροστά σ' αυτό το αίσχος, που βιώνει η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία του, πρέπει ο κάθε εργαζόμενος να γυρίσει την πλάτη του. Η πρόσκαιρη "εκτόνωση" για την αδικία και την εκμετάλλευση δεν αποτελεί φάρμακο εναντίον αυτής της πληγής. Μόνο η λαϊκή αντίσταση και πάλη κατά της πλουτοκρατίας και των πολιτικών υπηρετών της, μόνο το μέτωπο του λαού μπορεί να φέρει αποτελέσματα, τόσο γενικά, όσο και για έναν γνήσιο λαϊκό αθλητισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ