Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Το ντέρμπι δεν έγινε...

Ο Μίκα Χάκινεν αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κερδίζοντας στη Σουζούκα, ενώ ο Σουμάχερ εγκατέλειψε

Το ντέρμπι τελικά δεν έγινε... Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 που έγινε στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία και έκρινε τον πρωταθλητή και αναμενόταν ιδιαίτερα συναρπαστικός, μετατράπηκε σε έναν υγιεινό περίπατο του Φινλανδού Μίκα Χάκινεν που με τη "Μακλάρεν Μερσέντες" γράφτηκε και αυτός από προχθές στην παρέα των παγκόσμιων πρωταθλητών.

Ο Φινλανδός οδηγός κατάφερε να συγκεντρώσει 100 βαθμούς στη γενική βαθμολογία έναντι 86 του μεγάλου του αντιπάλου Μίκαελ Σουμάχερ, με "Φεράρι", που εγκατέλειψε στον τελευταίο αγώνα μένοντας από λάστιχο και κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία.

Ουσιαστικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα τελείωσαν πριν καν ξεκινήσουν, αφού για να αρχίσει ο αγώνας χρειάστηκαν τρεις εκκινήσεις με τον Σουμάχερ να μένει από συμπλέκτη στη δεύτερη και έτσι με βάση τον κανονισμό στην τρίτη και τελευταία εκκίνηση να βρίσκεται στην τελευταία 21η θέση. Ετσι η αποστολή του Μίκα Χάκινεν έγινε πιο εύκολη αφού ο Σουμάχερ είχε πολύ δύσκολη αποστολή. Παρ' όλα αυτά ο πεισματάρης Γερμανός προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση και με μια εκπληκτική αλλά παράλληλα και επικίνδυνη κούρσα κατάφερε στο 32 γύρο να φθάσει μέχρι την τρίτη θέση αλλά εκεί τελείωσαν όλα όταν έσκασε το λάστιχό του.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών πρώτη αναδείχτηκε η "Μακλάρεν - Μερσέντες" με 156 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη τη "Φεράρι" με 133. Μάχη έγινε για την τρίτη θέση την οποία κατέλαβε η "Γουίλιαμς" με 38 βαθμούς έναντι 34 της "Τζόρταν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ