Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Απειλώντας τους "διαφωνούντες" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι τυχόν εμμονή τους στη γνωστή επιστολή θα σημάνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο Κ. Σημίτης πήρε προχτές το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και από τους τρεις διαγραμμένους (Κεδίκογλου, Κηπουρό, Γικόνογλου), οι οποίοι για τη στάση τους ανταμείφθηκαν με επανένταξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 163 "ναι" και 136 "όχι".

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, απαίτησε "ναι σε όλα" από όλους και χωρίς προϋποθέσεις και οι "αντάρτες" υπάκουσαν, αφού προηγουμένως συμφώνησαν να μην καταθέσουν τελικά στο προεδρείο την επίμαχη επιστολή, μετά από παρέμβαση του Απ. Κακλαμάνη.

Ο πρωθυπουργός, στη δευτερολογία του παλι, πέρα από τις απειλές στους "αντάρτες", κατέφυγε στον αντικομμουνισμό, στην προσπάθειά του να απαντήσει στην κριτική του ΚΚΕ. Εφτασε δε στο σημείο να πει ότι η πολιτική του ΚΚΕ "είναι καταστροφική για τον τόπο", λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχει πρόβλημα "ηθικής πολιτικής διάστασης" από τη στάση του ΚΚΕ!

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, λίγο πριν πάρει το λόγο ο πρωθυπουργός, η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του τονίζοντας: "Ο πρωταγωνιστικός ρόλος αυτή τη στιγμή δεν ανήκει στη συγκεκριμένη Βουλή με αυτή τη σύνθεση και αυτή την πλειοψηφία. Και εννοείται, βεβαίως, ότι δεν ανήκει ούτε σε αυτήν την κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και στις κοινωνικές εξελίξεις μπορεί και πρέπει να παίξει ο λαός, πριν να είναι αργά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ