Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Κυβέρνηση ευρέως συνασπισμού;

ΣΚΟΠΙΑ.-

Αν πράγματι συμβεί, θα πρόκειται για "εκπληκτική" εξέλιξη: το "Ρόιτερς" μετέδιδε χτες πως ο κεντροδεξιός συνασπισμός, που πήρε το προβάδισμα στις εκλογές της ΠΓΔΜ, αρχίζει σύντομα συνομιλίες με το αλβανικό κόμμα DPA του Αρμπέν Τζαφέρι για το σχηματισμό "συμμαχικής" κυβέρνησης.

Το κόμμα κέρδισε 11 έδρες και "είναι έτοιμο να σχηματίσει συμμαχική κυβέρνηση με τον κεντροδεξιό συνασπισμό "Για την Αλλαγή"", που διαθέτει 58 έδρες, επί συνόλου 120, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ερνάντ Φεϊζουλάχου.

"Οι - ηγέτες του κεντροδεξιού συνασπισμού - Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι και Βάσιλ Τοπουρκόφσκι δημιούργησαν θετικό κλίμα κατά την προεκλογική εκστρατεία και δεν υποκίνησαν εθνικιστικά μίση", πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι συνομιλίες προγραμματίζονται για τις αρχές της επόμενης βδομάδας, μεταξύ Γκεοργκίεφσκι και Τζαφέρι, μετά την ανάθεση της εντολής στον πρώτο από τον Πρόεδρο Κίρο Γκλιγκόροφ.

Δεν έγινε γνωστό αν στις συνομιλίες θα λάβει μέρος και το άλλο αλβανικό κόμμα, το ("πιο ριζοσπαστικό") PDP.

"Η ύφεση των εθνικιστικών εντάσεων είναι το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα της χώρας", είπε ο Φεϊζουλάχου.

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός "αναμένεται να ενισχύσει τους δεσμούς του με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα" και να "μειώσει την εξάρτησή του από τη Γιουγκοσλαβία", σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ