Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο "εκσυγχρονιστικός" παραλογισμός

Το 'χουμε ξαναγράψει. Οι... εκσυγχρονιστές κυβερνώντες δεν έχουν ιερό και όσιο. Είναι ικανοί, ακόμη και το άσπρο - μαύρο να κάνουν, προκειμένου να προωθήσουν τα διάφορα αντιλαϊκά τους μέτρα.

Τα ξαναθυμηθήκαμε όλ' αυτά, ακούγοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό χτες το πρωί, τον υφυπουργό Παιδείας, να υποστηρίζει το αντιεκπαιδευτικό μέτρο της σύμπτυξης των τμημάτων στα σχολεία. Σώνει και καλά - παρά και ενάντια στη στοιχειώδη λογική, ακόμη και την απλή εμπειρία του κάθε γονιού αυτής της χώρας - να πείσει τον συνομιλητή του, ότι όταν είναι περισσότεροι οι μαθητές σε μια αίθουσα, τότε είναι καλύτερα και περισσότερα τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Και τι δεν είπε... Ακόμη και το παράδειγμα της Κορέας χρησιμοποίησε, την οποία επισκέφθηκε, μάλιστα, για να δει από κοντά τα σχετικά... επιτεύγματα.

Σημειώστε, πάντως, ότι σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ανθόπουλος, τα τμήματα στις σχολικές μονάδες της Κορέας είναι των 40 παιδιών. Το γεγονός αυτό, μαζί με τον θαυμασμό με τον οποίο μίλαγε γι' αυτά, είναι πιθανόν ενδεικτικό των σχεδίων και στόχων της κυβερνητικής... εκπαιδευτικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ