Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο "αντίο" στη Μαρία Ζαφειροπούλου

Πλήθος κόσμου συνόδεψε χτες στην τελευταία της κατοικία την αγωνίστρια της Εθνικής μας Αντίστασης Μαρία Ζαφειροπούλου, σύντροφο στη ζωή και στον αγώνα του στελέχους της Εθνικής Αντίστασης Θεμιστοκλή Ζαφειρόπουλου.

Το στερνό, βουβό "αντίο" στη Μαρία Ζαφειροπούλου, μαζί με τους οικείους της, έδωσαν πολλοί αντιστασιακοί συναγωνιστές της και φίλοι οι οποίοι παραβρέθηκαν στην κηδεία της που έγινε στην Αγία Παρασκευή Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα της. Πολλά ήταν και τα στεφάνια που κατατέθηκαν στον τάφο της - κι ανάμεσα στα άλλα το στεφάνι της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και πολλών αντιστασιακών οργανώσεων και της ΠΕΑΕΑ.

Η Μαρία Ζαφειροπούλου που πέθανε σε ηλικία 78 χρονών, ήρθε στην Ελλάδα μικρή προσφυγοπούλα μαζί με τους γονείς της από τη Νέα Σμύρνη όπου γεννήθηκε και από πολύ μικρή ηλικία μπήκε στους κοινωνικούς αγώνες. Συμμετείχε στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας από την αρχή, με την ίδρυση του ΕΑΜ, ενώ την περίοδο της Κατοχής οργανώθηκε στο ΚΚΕ και συνέχισε τους αγώνες της για κοινωνική πρόοδο και για τα ιδανικά του Κόμματος και του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ