Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σήμερα, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, για να ορίσει τον νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, καθώς στις 15 Φλεβάρη 1999 λήγει η θητεία του σημερινού αρχηγού ΓΕΕΘΑ αντιπτεράρχου Αθ. Τζογάνη και απαιτείται ο ορισμός του νέου αρχηγού τρεις μήνες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Αθ. Τζογάνης συμπληρώνει τρία χρόνια στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ και δεν προβλέπεται, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, άλλη παράταση. Σύμφωνα με την άτυπη επετηρίδα που ισχύει είναι σειρά του Στρατού Ξηράς και έτσι επικρατέστερος για τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, θεωρείται ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Μ. Παραγιουδάκης,ο οποίος εξάλλου εξαντλεί και αυτός το όριο των τριών χρόνων στη θέση του Α/ΓΕΣ.

Οι νέοι αρχηγοί των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να οριστούν μέχρι τα μέσα του Γενάρη του 1999, καθώς για αυτούς απαιτείται ο ορισμός του ένα μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους. Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή στρατιωτική ηγεσία, σχεδόν στο σύνολό της, είναι αυτή που ορίστηκε στις αρχές του 1996 μετά την κρίση στα Ιμια. Για τη θέση του αρχηγού ΓΕΣ επικρατέστεροι είναι ο σημερινός διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Κ. Παναγιωτάκης και ο σημερινός Γενικός Επιθεωρητής Στρατού αντιστράτηγος Δ. Αρβανίτης.

Αλλαγή θα υπάρχει και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αφού ο σημερινός αρχηγός αντιπτέραρχος Γ. Αντωνετσής συμπληρώνει το όριο των τριών χρόνων στη θέση αυτή. Επικρατέστερος για τη θέση του Α/ΓΕΑ θεωρείται ο σημερινός αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Δ. Λιτζεράκος.Στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού δεν αναμένεται αλλαγή, αφού ο σημερινός αρχηγός δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τον πρώτο χρόνο στη θέση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ