Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ
Απολογούνται για τα σκάνδαλα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε εφέτες ανακριτές άρχισαν να απολογούνται τα μέλη του ΔΣ του "Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης", για τα αδικήματα που τους βαρύνουν: υπερτιμολογήσεις και υπερτιμημένες προσφορές για αγορά κτιρίων, παράνομοι διορισμοί, παραβιάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων και αυθαίρετες κατασκευές.

Ολες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί αφορούν στα αδικήματα της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε απιστία, ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και παραβάσεις αρχαιολογικών νόμων και πολεοδομικών κανονισμών.

Ηδη, στους εφέτες ανακριτές Αλεξόπουλο και Αντωνιάδη, κατέθεσαν ο πρόεδρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΠΠΕΘ Κ. Κοσμόπουλος καιΠ. Θεοδωρίδης,αντίστοιχα, ενώ τις προσεχείς μέρες θα ολοκληρωθούν οι απολογίες των άλλων μελών του ΔΣ καθώς και των διευθυνόντων συμβούλων Κ. Λοϊζου και Χ. Μυλωνά.Οι κατηγορούμενοι, μέλη του ΔΣ, συνέταξαν και θα καταθέσουν αύριο απολογιστικό υπόμνημα, στο οποίο θα αναφέρεται ότι οι ενέργειές τους καλύπτονταν από το νόμο που διέπει τη λειτουργία των ανωνύμων εταιριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ