Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σκηνικές συνεργασίες

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προγραμμάτισε για το χειμώνα, μια σειρά φιλόδοξων παραγωγών: Οπερες, οπερέτες, βραδιές μπαλέτου, συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Φέτος, η ΕΛΣ συνεργάζεται για πρώτη φορά με λυρικό θέατρο του εξωτερικού. Πρόκειται για το ιταλικό Θέατρο "Περγκολέζι".Η συνεργασία αφορά στο ανέβασμα - 15 Νοέμβρη - της όπερας του Πουτσίνι "Τόσκα",σε σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου.

"Η όπερα της πεντάρας" των Μπρεχτ - Βάιλ,μια συμπαραγωγή του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου Βόλου,της Λυρικής Σκηνής και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου,θα παρουσιαστεί στη Λυρική Σκηνή στις 27/11. Συνεργάζεται η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου.Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Σωτηρίας Ματζίρη,σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη,διεύθυνση Ορχήστρας Συμεών Κόγκαν.Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νίκος Αλεξίου, Κερασία Σαμαρά, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Κατερίνα Γιαμαλή,κ.ά. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της Γ Διεθνούς Συνάντησης Μουσικού Θεάτρου,που πραγματοποιείται στο Βόλο και αφιερώνεται στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μπρεχτ.

Επίσης θα παρουσιαστούν τα έργα: "Δραπέτες της σκακιέρας" του Γ. Κουρουπού, σε λιμπρέτο Ευγ. Τριβιζά, σε πρώτη εκτέλεση (4/12), τα "Παραμύθια του Χόφμαν" του Οφενμπαχ (20/12), το παραμύθι του Σκιαφίνι "Πινόκιο" (23/12), η "Καβαλερία Ρουστικάνα" του Μασκάνι και η "Μάσκα του κόκκινου" του Δημ. Μαραγκόπουλου (17/1/99), η "Φεντόρα" του Τζορντάνο (5/2), η οπερέτα του Γ. Στράους "Νυχτερίδα" (14/2), "Μπαγιαντέρα" του Μίνκους (7/3), "Γάμοι του Φίγκαρο" του Μότσαρτ (14/3),"Ρέκβιεμ" του Ντβόρζακ (4/4), "Νόρμα" του Μπελίνι (30/4) κ.ά. Το καλοκαίρι η ΕΛΣ θ' ανεβάσει στο Ηρώδειο την "Κάρμεν" του Μπιζέ, ενώ ο Μάης είναι αφιερωμένος στο χορό. Πολλές είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που θα παρουσιάσει η Λυρική στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ