Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές διαδρομές

Σε συναυλιακή μορφή παρουσιάζεται η λυρική τραγωδία "Ηλέκτρα" του Μίκη Θεοδωράκη,σήμερα και την Κυριακή (8.30 μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα της Κρατικής Χορωδιακής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης και η Κρατική Χορωδία "Γκλίνκα".Τραγουδούν: Γκαλίνα Ντολμπόνος, Βλαντιμίρ Φελιάουερ, Ντάρια Ρουμπάκοβα, Γεβγκένι Βισνιέφσκι, Σεργκέι Λεόνοβιτς, Εμιλία Τιταρένκο και Πιοτρ Μιγκούνοφ.Στο πόντιουμ σήμερα ο Αλ. Τσερνουσένκο και την Κυριακή ο Μ. Θεοδωράκης.

  • Στον ίδιο χώρο, αύριο (8.30 μμ), η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει συναυλία με την "Εξαϋλωμένη νύχτα" του Σένμπεργκ και τη σουίτα "Κάρμεν" των Μπιζέ - Σεντρίν. Διευθύνει ο Ιλαριόν Ιονέσκου - Γκαλάτι. Την Κυριακή, (11.30 πμ), στο ΜΜ, η Ορχήστρα Δωματίου της ΕΛΣ θα προσφέρει ένα μελωδικό ταξίδι στη μουσική των Μπαχ, Βιβάλντι, Γιόχαν και Γιόζεφ Στράους.
  • Το Κουαρτέτο του σαξοφωνίστα και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη σήμερα (8.30 μμ) θα δώσει συναυλία στο ΜΜ. Σ' αυτήν την τζαζ "διαδρομή", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Βρετανία και Ελλάδα" - Ενα Φεστιβάλ Συνεργασίας", συμμετέχει και ένα κουαρτέτο εγχόρδων.
  • Η "Τόσκα" του Πουτσίνι ανοίγει τη χειμερινή περίοδο της Λυρικής Σκηνής,την Κυριακή (7 μμ). Το έργο ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση του Αντζελο Καβαλάρο,σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου.Τραγουδούν: Ινές Σαλαζάρ, Μάριο Μαλανίνι, Σιλβάνο Καρόλι κ.ά.
  • Οι "Ενδελέχεια" σήμερα και αύριο κάνουν "Βουτιά από ψηλά", "Στον αέρα" της Πετρούπολης (κεντρική πλατεία). Εναρξη 10.30 μμ.
  • Στο "Κάμελ κλαμπ" (Βουλιαγμένης 268), κάθε Παρασκευή και Σάββατο το συγκρότημα "Ανοιχτή Θάλασσα" συνεχίζει τις περιπλανήσεις του στη σύγχρονη μουσική.
  • Οι "Μοντ Πλαγκάλ" σήμερα και αύριο εμφανίζονται στην "Πινακοθήκη" (Αγ. Θέκλας 5), ενώ στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζ. Πηγής 98) σήμερα ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος με τους συνεργάτες του και αύριο η ομάδα "Κόραξ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ