Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Καταψήφισαν την απεργία!

Η νόθα πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ απέρριψε τις αγωνιστικές προτάσεις των ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"

Το "στίγμα" του απεργοσπάστη φρόντισαν να δώσουν ξανά στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης συνδικαλιστές, που αποτελούν τη νόθα πλειοψηφία της διοίκησής της. Αυτοί οι συνδικαλιστές, στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ,"ελαφρά τη καρδία", στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας καταψήφισαν την πρόταση των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για συμμετοχή της ΠΝΟ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκέμβρη! Την ίδια ώρα, εφοπλιστές και κυβέρνηση με "βροχή" αντιναυτεργατικών μέτρων χτυπούν κατάκαρδα το δικαίωμα στη δουλιά, το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.

Η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής παρέπεμψε κάθε... προγραμματισμό δράσης της Ομοσπονδίας στο Γενικό της Συμβούλιο, το οποίο, όπως αποφασίστηκε χτες, θα συγκληθεί την 1η Δεκέμβρη. Ομως, πρέπει να σημειωθεί ότι προγραμματισμός δράσης της Ομοσπονδίας δεν υπήρξε ούτε στο πρόσφατο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΝΟ, που υποτίθεται ότι είναι το ανώτατο όργανο... Εδώ πρέπει να προστεθεί ότι η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής απέρριψε χτες και την πρόταση των δύο ταξικών σωματείων, που αφορά τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αγωνιστικό προσκλητήριο προς τους ναυτεργάτες απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,καλώντας τους να παρέμβουν αποφασιστικά τόσο προς την ΠΝΟ, όσο και στα σωματεία τους για να επιβάλουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία με διευρυμένο διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων. Καλούν τους ναυτεργάτες να κάνουν "αυτή την απεργιακή κινητοποίηση αφετηρία νέων μαζικών αγώνων των ναυτεργατών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που καταγράφεται και με το πλέον αντιλαϊκό χαρακτήρα των τελευταίων χρόνων για αυξήσεις 2%, φορομπηχτικά μέτρα και μείωση των παροχών για την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία".

Οι ναυτεργάτες καλούνται από τα δύο σωματεία να αγωνιστούν για την αναχαίτιση και την ανατροπή της αντιλαϊκής - βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, σε συντονισμό και κοινή δράση των ναυτεργατών με τα υπόλοιπα τμήματα της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ