Τετάρτη 26 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Μουσική
Ηχοχρώματα καλοκαιριού

Ο Κώστας Χατζής με τη μελωδική του συντροφιά, σήμερα, στο Βύρωνα
Ο Κώστας Χατζής με τη μελωδική του συντροφιά, σήμερα, στο Βύρωνα
Η Νεφελοκοκκυγία, η ιδανική πολιτεία του Αριστοφάνη, θα ζωντανέψει μέσα από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, από σήμερα (9 μ.μ.) μέχρι και την Παρασκευή, στο Ηρώδειο, στις τρεις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τους «Ορνιθες» του αξέχαστου συνθέτη. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σαν μπαλέτο, στην ολοκληρωμένη του μορφή, μουσικά και χορευτικά, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, χορογραφία Καρόλ Αρμιτάζ, κοστούμια Πίτερ Σπηλιόπουλου. Η ΕΛΣ έχει ετοιμάσει μια ξεχωριστή παράσταση, με μεγάλη ορχήστρα, μπαλέτο, μεικτή και παιδική χορωδία και τέσσερις σολίστ. Χορεύουν: Μαρία Μηλιοπούλου, Αλίνα Στεργιανού, Σύνθια Φρυδά, Γιάννης Ντοντσάκης, Κυριάκος Κοσμίδης, Γιώργος Μελογιαννίδης κ.ά. Τραγουδούν: Σόνια Θεοδωρίδου, Τάσσης Χριστογιαννόπουλος, Σπύρος Σακκάς, Σοφία Μιχαηλίδου, παιδική χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης».

  • Σήμερα (9.30 μ.μ.), στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Βύρωνα, θα δώσει συναυλία ο Κώστας Χατζής. Μια μελωδική βραδιά, την οποία ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής θα μοιραστεί μαζί με το γιο του, Αλέξανδρο Χατζή, την Μαρία Αλεξίου και την Αντωνία Χατζίδη, καθώς και με τους πολυπληθείς φίλους των τραγουδιών του.
  • Στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή (9.30 μ.μ.), ο Λάκης Χαλκιάς προσκαλεί σ' ένα ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Λ. Χαλκιάς θα παρουσιάσει κομμάτια του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, ενώ στο δεύτερο μέρος θα γίνει ένα αφιέρωμα στην ελληνική μουσική παράδοση, με ειδική αναφορά στα ηπειρώτικα τραγούδια και στον αξέχαστο δεξιοτέχνη του κλαρίνου Τάσο Χαλκιά. Συμπράττοντας με το ηπειρώτικο πολυφωνικό σχήμα «Χαονία», ο γνωστός τραγουδιστής θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά σε κοινό πολυφωνικά τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του.
  • Μετά τη μαγευτική επίσημη πρεμιέρα του «6ου Φεστιβάλ Σύμης», που σφραγίστηκε από την ερμηνεία της Ιταλίδας σοπράνο Μαριέλας Ντεβία και τις μελωδίες του Μίμη Πλέσσα, σήμερα, στο ακριτικό νησί, διοργανώνεται μια ακόμη όμορφη μουσική βραδιά. Στο προαύλιο του Αγ. Ιωάννη, στις 9 μ.μ., θα δώσει ρεσιτάλ η υψίφωνος Τζένη Δριβάλα, συνοδευόμενη από τον πιανίστα Θανάση Αποστολόπουλο. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν περιλαμβάνει άριες και μελωδίες των Μότσαρτ, Ροσίνι, Πουτσίνι, Βέρντι κ.ά. Θα κλείσει με το τραγούδι της Αρετούσας από τον «Ερωτόκριτο» του Γ. Μαρκόπουλου και την άρια της Αντιγόνης από την ομώνυμη όπερα του Μ. Θεοδωράκη. Οπως σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Σύμης, οι καλλιτέχνες μετέχουν αφιλοκερδώς και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
  • Με συναυλίες της Αλκηστης Πρωτοψάλτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ολοκληρώνεται ο «Μουσικός Ιούλιος 2000», στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ