Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ξεκίνησε η διαδικασία καθαίρεσης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ο Κλίντον έχει ήδη αναχωρήσει για την Απω Ανατολή για την επίσημη, αλλά και κρίσιμη περιοδεία του στις χώρες - κλειδιά - Ιαπωνία και Νότιος Κορέα - της ασιατικής κρίσης, όμως η διαδικασία της καθαίρεσής του από την ειδική Επιτροπή του Κογκρέσου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρά τα διλήμματα των Ρεπουμπλικανών και την αλλαγή των "άγριων διαθέσεων", εξαιτίας των πρόσφατων αποτελεσμάτων στις μεσοπρόθεσμες εκλογές, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο, αν και οι περισσότερες εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι ο Κλίντον και πάλι θα καταφέρει να τη "σκαπουλάρει".

Το προχτεσινό παραλήρημα της δημοσιοποίησης των κασετών, που ελάχιστους Αμερικανούς πολίτες πραγματικά ενδιέφερε, ακολούθησε η χτεσινή κατάθεση του ανεξάρτητου εισαγγελέα Κένεθ Σταρ, που, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, κατηγορεί τον Πρόεδρο Κλίντον για "κατάχρηση εξουσίας", διότι προσπάθησε να παρακωλύσει το έργο της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις που σχετίζονται με το σκάνδαλο Λεβίνσκι. Η κατάθεση του Σταρ επικεντρώθηκε σε 10 σημεία, βάσει των οποίων ο ανεξάρτητος εισαγγελέας κρίνει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι ένοχος "για κατάχρηση των προεδρικών του εξουσιών" σε μια σειρά υποθέσεων που συνδέονται με το σκάνδαλο Λεβίνσκι.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης των 58 σελίδων που αποκαλύφθηκε ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων - η οποία είναι αρμόδια να κινήσει τη διαδικασία καθαίρεσης του Προέδρου Κλίντον - θα δημοσιοποιηθεί πιθανά αργότερα, όπως και τα υπόλοιπα τεκταινόμενα της υπόθεσης. Πάντως, πρόκειται για την τρίτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, που γίνονται τέτοιες ακροάσεις στο πλαίσιο έρευνας που αποβλέπει στην καθαίρεση Αμερικανού Προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ