Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
"Πρόκληση για τους λαούς"

Η σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και η μέχρι τώρα άρνηση χορήγησης πολιτικού ασύλου από την ιταλική κυβέρνηση, καθώς επίσης και οι προσπάθειες από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης να κατηγορηθεί ο κουρδικός λαός ως τρομοκράτης, αποτελούν πρόκληση για τους λαούς και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Η αξίωση της τουρκικής κυβέρνησης καθώς και η παρέμβαση των ΗΠΑ για την έκδοση του Οτσαλάν και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη αποκαλύπτει πιο καθαρά πως οι δολοφονίες χιλιάδων Κούρδων, η καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, οι επεμβάσεις των τουρκικών δυνάμεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν, οι απειλές κατά της Συρίας, έχουν τη στήριξη και τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστών και της "νέας τους τάξης".

Είναι υποκρισία, προσβολή της νοημοσύνης και των φιλειρηνικών αισθημάτων του λαού μας, εκείνοι που είναι τρομοκράτες και φονιάδες των λαών, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και οι υπηρέτες τους, όπως η τουρκική κυβέρνηση, να εμφανίζονται σαν προστάτες της ασφάλειας των λαών από τη δήθεν τρομοκρατία.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό. Θεωρεί ότι ο Οτσαλάν είναι πολιτικό πρόσωπο και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Τυχόν έκδοσή του θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος του κουρδικού λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασκήσει όλη την επιρροή της για τη μη έκδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία ή τη Γερμανία.

Ο αντιιμπεριαλιστικός και φιλειρηνικός αγώνας των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας, των λαών της περιοχής είναι ο μόνος δρόμος για να μπει φραγμός στην εγκληματική δράση της "νέας τάξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ