Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφετηρία νέων αγώνων

Επιτροπή αγώνα συγκρότησαν χτες. Προετοιμάζεται συλλαλητήριο

Τα αγωνιστικά τους βήματα για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής, συντονίζουν, μετά τους εργαζόμενους της Αθήνας και οι εργαζόμενοι του Πειραιά. Σε σύσκεψη που έγινε χτες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά,πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης συγκρότησαν επιτροπή αγώνα, για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας στις 15 Δεκέμβρη,ώστε αυτή να αποτελέσει την αφετηρία νέων αγώνων υπεράσπισης και διεύρυνσης των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, κόντρα στην αντεργατική πολιτική.

Τη σύσκεψη διοργάνωσαν η ΠΕΜΕΝ, το Συνδικάτο Ναυπηγοξυλουργών και το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά.Από αύριο ξεκινάει η μάχη για την προετοιμασία της απεργίας με περιοδείες, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις σε χώρους δουλιάς για την ενημέρωση των εργαζομένων. Σταθμό θα αποτελέσει το συλλαλητήριο, που θα διοργανώσει η επιτροπή λίγες μέρες πριν την απεργία, με πιθανή ημερομηνία 8 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα.

Τη σύσκεψη "άνοιξε" ο πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων Λ. Φραγκολάκης, επισημαίνοντας ότι πάρθηκε αυτή η πρωτοβουλία, επειδή οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την ΠΝΟ και στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις όχι μόνο αρνούνται να μπουν μπροστά στους αγώνες, αλλά με την τακτική τους στηρίζουν την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης σε κάθε εργασιακό δικαίωμα στο όνομα της ΟΝΕ. "Ξεκινάμε από κοινού - υπογράμμισε - τα πρωτοβάθμια σωματεία την οργάνωση της καλύτερης παρέμβασής μας στους χώρους δουλιάς, για να προβληθεί η ανάγκη της ανατροπής αυτής της πολιτικής και για να ζυμωθεί στους εργαζόμενους η ανάγκη της συγκρότησης ενός μετώπου πάλης που θα οδηγεί σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και όλου του λαού".

Τον λόγο πήρε ο γραμματέας του ΕΚΠ Μ. Νουφαρίτσης, επισημαίνοντας: "Τα περιθώρια για να λειτουργήσουμε στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, που την πλειοψηφία του δεν τη συγκροτούν ταξικές δυνάμεις, στενεύουν. Είναι πλέον απροκάλυπτη η στήριξη που προσφέρουν αυτές οι πλειοψηφίες στην κυβερνητική πολιτική. Ετσι, το βάρος για την αντιμετώπισή της πέφτει προς τα κάτω. Κύριο ζήτημα λοιπόν είναι πώς θα οργανώσουμε και θα συσπειρώσουμε τους εργαζόμενους στη βάση". Τέλος, πρότεινε να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε εργασιακό χώρο.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ιορδάνης Πουντίδης σημείωσε ότι σκοπός είναι να δοθεί συνέχεια των κινητοποιήσεων και μετά την απεργία, χρησιμοποιώντας κι άλλες μορφές πάλης, ενώ υπογράμμισε ότι η ΓΣΕΕ κήρυξε απλώς μια εθιμοτυπική απεργία.

Η σύσκεψη έληξε με τη συγκρότηση της επιτροπής, την οποία αποτελούν εκπρόσωποι πολλών κλάδων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ