Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Δίωξη για συνδικαλιστική δράση

Δικάζονται σήμερα δύο ΕΣΑΚίτες, επειδή κολλούσαν αφίσες της ΕΣΑΚ

Με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης, οδηγούνται σήμερα στο δικαστήριο δύο ΕΣΑΚίτες συνδικαλιστές στη Ζάκυνθο,επειδή κολλούσαν αφίσες, τον περασμένο Αύγουστο, για εκδήλωση της ΕΣΑΚ!Την ενέργεια αυτή καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Τοπική Επιτροπή Ζακύνθου της ΕΣΑΚ,τονίζοντας πως αποτελεί πολιτική δίωξη και προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Συγκεκριμένα σημειώνει, οι δυο συνδικαλιστές κόλλαγαν αφίσες για εκδήλωση - συναυλία με τον Β. Παπακωνσταντίνου, που διοργάνωνε η Παράταξη. Μετά από καταγγελία - συνεχίζει - του κ. Γιατρά, προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, συνελήφθησαν από την Αστυνομία με βίαιο τρόπο, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και πήραν τακτική δικάσιμο για σήμερα.

Η ΕΣΑΚ τονίζει πως "η πολιτική δίωξη της Παράταξης από τον υποτακτικό και διορισμένο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και όσων μηχανισμών βρίσκονται από πίσω του, ένα και μοναδικό στόχο υπηρετεί. Να τρομοκρατήσει, να πλήξει το δημοκρατικό δικαίωμα του ταξικού εργατικού κινήματος να ενημερώνει το λαό και τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης από την κυβέρνηση και τα συμπολιτευόμενα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, ενάντια στο εισόδημά μας, ενάντια στις δημοκρατικές συνδικαλιστικές και κοινωνικές ελευθερίες".

Αναρωτιέται, γιατί οι παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης δεν ενοχλήθηκαν από τις αφίσες που διαφημίζουν την υποκουλτούρα των σκυλάδικων και καταλήγει: "Αν νομίζουν ότι με τέτοιου είδους γκαιμπελίστικες ενέργειες θα τρομοκρατήσουν τους ΕΣΑΚίτες, το ταξικό εργατικό κίνημα, είναι βαθιά γελασμένοι". Καλεί τα κόμματα, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση και τους φορείς του νησιού να καταδικάσουν την πολιτική δίωξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ