Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Κατηγορούμενοι τέσσερις συνδικαλιστές και δύο οδηγοί, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο ΥΕΝ στην οποία επιτέθηκαν τα ΜΑΤ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου (!) οδηγούνται τέσσερις συνδικαλιστές και δυο οδηγοί για τα γεγονότα του Οκτώβρη του '95, έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση εργάτες και άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης!Οι διαδηλωτές είχαν δεχτεί τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσής τους ενάντια στην ανεργία και στην πολιτική της αποβιομηχάνισης! Παρ' όλα αυτά, αυτοί που δικάζονται είναι αυτοί που δέχτηκαν την επίθεση, σε μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Ετσι, μετά τις στημένες δίκες των αγροτών, σειρά έχουν οι εργάτες της Ζώνης!

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 4 συνδικαλιστές είναι: παρακώλυση συγκοινωνιών και αντίσταση κατά της αρχής.Επίσης κατηγορίες αποδίδονται στον Κ. Παπαδέα γιατί οδηγούσε το φορτηγό που μετέφερε το κοντέινερ το οποίο χρησιμοποίησαν οι άνεργοι ως παράρτημά τους και στον Σ. Κανακίδη,ιδιοκτήτη του οχήματος!

Η δίκη έχει οριστεί για τις 10 Φλεβάρη 1999 και θα γίνει στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά. Κατηγορούμενοι είναι ο Ι. Πουντίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,ο Γ. Μανουσογιαννάκης πρόεδρος της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και πρώην γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,ο Μ. Ξυδιάς,πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΝΑΥΣΙ,ο Θ. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων και οι Κ. Παπαδέας και Στ. Κανακίδης.

Εργαζόμενοι που προσέρχονταν χτες στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, για να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, ξεκαθάρισαν ότι η τρομοκρατία δεν περνάει στη Ζώνη και ότι οι αγώνες για τη συνέχιση της λειτουργίας της, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ