Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
"Παιγνίδια" παραπλάνησης

Στο περιθώριο των ιδιωτικοποιήσεων, η κυβέρνηση υπόσχεται "μονιμότητα" για λίγους

Σε μια νέα παραπλανητική προσπάθεια προσέφυγε η κυβέρνηση, προκειμένου να αποσοβήσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους Δημόσιους Οργανισμούς που μετατρέπει σε ανώνυμες εταιρίες, δρομολογώντας την ιδιωτικοποίησή τους. Ετσι, μετά την καταλυτική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι για τους εργαζόμενους εκεί αίρεται η μονιμότητα, με σχέδιο νομοθετικής διάταξης που παρέδωσε προ ημερών στην ΑΔΕΔΥ, ισχυρίζεται ότι θα διασφαλίσει τη μονιμότητα, αλλά για το υπάρχον μόνο προσωπικό.

Το θέμα θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα. Το σχέδιο νομοθετικής διάταξης ορίζει ότι θα διατηρηθεί για το υπάρχον προσωπικό στους Οργανισμούς η σχέση εργασίας που ισχύει τώρα και στην ανώνυμη εταιρία, με τους ίδιους όρους και τα πλεονεκτήματα, όπως η μονιμότητα. Ωστόσο, όμως, το καθεστώς αυτό καταργείται σε συνθήκες ανώνυμης εταιρίας. Επίσης, ορίζεται ότι "το προσωπικό που θα προσλαμβάνεται μετά τη μετατροπή θα απασχολείται με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου"!

Με υπομνήματά τους, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού,δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην επιχειρούμενη μετατροπή σε ΑΕ και στην ανατροπή των δημοσιοϋπαλληλικών δικαιωμάτων τους. Σημειώνουν ότι η νομοθετική διάταξη, μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΣτΕ, δεν τους καλύπτει και επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την τύχη του προσωπικού σε περίπτωση διάλυσης ή αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΑΕ. Σε επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, η ΑΔΕΔΥ αποφεύγει να τοποθετηθεί κατά της μετατροπής των Οργανισμών σε ΑΕ και ζητά να διασφαλιστεί η μονιμότητα με μετατάξεις του προσωπικού στο εποπτεύον υπουργείο και τη διάθεσή τους στη συνέχεια στην ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ