- Με τη σκλήρυνση της γραμμής προς τα έξω, αλλά και προς τα μέσα επιχειρεί ο Κ. Καραμανλής να απαντήσει στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το κόμμα του και να πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας.... - 1998-11-24 00:00:00.0"/> - Με τη σκλήρυνση της γραμμής προς τα έξω, αλλά και προς τα μέσα επιχειρεί ο Κ. Καραμανλής να απαντήσει στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το κόμμα του και να πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας.... - 1998-11-24 00:00:00.0" /> Σκλήρυνση "μέσα και έξω" | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σκλήρυνση "μέσα και έξω"
  • Πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων ζητά η ηγεσία της ΝΔ από την κυβέρνηση
  • Ταυτόχρονα, αναζητεί την "κατάλληλη στιγμή" για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με Μητσοτάκη

Με τη σκλήρυνση της γραμμής προς "τα έξω", αλλά και προς "τα μέσα" επιχειρεί ο Κ. Καραμανλής να απαντήσει στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το κόμμα του και να πείσει ότι βρίσκεται σε "τροχιά εξουσίας".

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ αυξάνει τις ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση Σημίτη, ώστε να πάρει τα γνωστά ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που αξιώνουν ΕΕ και ΣΕΒ. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συζητήθηκαν στη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών. Για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων το μόνο που αναφέρθηκε ήταν η... προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μη δεχτεί την παραμικρή σκέψη για επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ!

Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, η "κριτική" της ηγεσίας της ΝΔ εστιάζεται στο ότι "η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την εκπαιδευτική αναστάτωση" (!).

Ακόμα, η ΝΔ "υπενθύμισε" με νόημα ότι πέρασε η προθεσμία που η ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει για το ξεπούλημα της Ιονικής και δεν έχει γίνει "κανένα απολύτως βήμα" στην κατεύθυνση αυτή...

Η "κατάλληλη στιγμή"

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής είναι αποφασισμένος να εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με τους εσωκομματικούς αντιπάλους του. Αναζητεί, λοιπόν, την "κατάλληλη στιγμή και ευκαιρία" για να "τελειώνει οριστικά" με τον Κ. Μητσοτάκη, πολύ περισσότερο που εκτιμά ότι τα ερείσματα του επιτίμου στον κομματικό μηχανισμό έχουν περίπου εκμηδενιστεί. Η "ευκαιρία" αυτή πιθανόν να δοθεί εξαιτίας του "θέματος Σαμαρά", για τον οποίο η Ρηγίλλης επιθυμεί να επιστρέψει, αλλά με τους δικούς της όρους.

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης δεν εμπλέκεται σε μια αναμέτρηση με το μηχανισμό της Ρηγίλλης, γι' αυτό άλλωστε ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι "θα χαρίσει το κόμμα" στον Κ. Καραμανλή και δε θα αντιδράσει όταν αυτός κρίνει ότι "ήρθε η ώρα".

Η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ, σε συνέντευξή της (στον "Ελεύθερο Τύπο") δεν έκρυψε τη δυσφορία της για τα όσα έγιναν με την εκλογή της στην ΕΕ, λέγοντας ότι στη ΝΔ "συνεχίζουν να είναι κυρίαρχες οι λογικές του αποκλεισμού, οι πρακτικές της εσωστρέφειας και οι μεθοδεύσεις των εσωκομματικών διαχωριστικών γραμμών".

Την ίδια στιγμή, ο Γ. Σουφλιάς επιβεβαίωσε την εκτίμηση που έκανε προ ημερών ο "Ρ", ότι δηλαδή το παίζει δίπορτο τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΝΔ. Συγκεκριμένα είπε (στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία") ότι "έχει περισσότερες από μια εναλλακτικές λύσεις" για να μπει στην επόμενη Βουλή, ενώ κατέταξε τον Κ. Σημίτη στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε να συνεργαστεί. Πιο σαφής ο Γ. Κοντογιαννόπουλος, στο "Εθνος της Κυριακής", διαπιστώνει ότι όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει η σύγκλιση με τον Κ. Σημίτη, ενώ εκτίμησε ότι "υπάρχουν προϋποθέσεις για την εμφάνιση νέων κομμάτων. Αναφέρομαι στον Κ. Μητσοτάκη, Γ. Σουφλιά, ακόμα και στον Δ. Αβραμόπουλο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Κινείται" ο Κ. Μητσοτάκης (1999-01-27 00:00:00.0)
Εύθραυστες παραμένουν οι εσωκομματικές ισορροπίες (1999-01-10 00:00:00.0)
Ολομέτωπη επίθεση κατά των αγώνων στην παιδεία (1998-11-17 00:00:00.0)
Πόλεμος για τη μοιρασιά του κόμματος (1998-02-26 00:00:00.0)
Ανοιχτές οι "πληγές" (1998-01-23 00:00:00.0)
Πρόβλημα "εικόνας" (1997-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ