Τετάρτη 25 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμφωνικά ακούσματα

Ηταν το 1938 όταν ξεκίνησε με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους Ελληνες ακροατές ν' ακούσουν και να γνωρίσουν το έργο σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, μαέστρων και ερευνητών, μέσα από ηχογραφήσεις, ζωντανές μεταδόσεις από το ραδιόφωνο και αργότερα την τηλεόραση, καθώς και από συναυλίες στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Είναι η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή της.

Σε αυτήν την επέτειο είναι αφιερωμένη η συναυλία, που θα δώσει αύριο (8.30 μ.μ. ) η ορχήστρα, στο Μέγαρο Μουσικής, σε διεύθυνση Αλκη Μπαλτά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Φ. Μέντελσον, ενώ σολίστ θα είναι οι σοπράνο Μίσα Ικέουτσι και Αντιγόνη Κερετζή και ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος. Συμμετέχει η χορωδία της ΕΡΤ.

  • Στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή (8.30 μ.μ. ) θα δώσει συναυλία η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,με έργα του Μίκη Θεοδωράκη.Υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και με σολίστ την Τατιάνα Βασίλιεβα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τα έργα: Σκέρτσο από τη "Συμφωνιέτα", Ραψωδία για βιολοντσέλο και ορχήστρα (α εκτέλεση με την ΚΟΑ) και τη Συμφωνία αρ. 1.
  • Ενα έργο - σταθμό στην ιστορία της μουσικής, την "Τέχνη της Φούγκας" του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, θα παρουσιάσουν οι Γιάννης Ιωαννίδης και Μαρία Ευστρατιάδη, στη συναυλία για δύο πιάνα, που πραγματοποιεί η Μουσική Εταιρεία Αθηνών, αύριο (8.30 μ.μ. ), στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14 - 16). Το έργο παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ η εκτέλεσή του με δύο πιάνα δεν αποτελεί "μεταγραφή" αλλά πιστή απόδοση του αυτόγραφου του Μπαχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ