Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
"Επίσημα" αποτελέσματα

ΤΙΡΑΝΑ.-

Τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το συνταγματικό δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, που διακοίνωσε χτες η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, "επιβεβαιώνουν" τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί "νίκης" της. Ο Μπερίσα, πάντως, εξακολουθεί να διαφωνεί.

Το Σύνταγμα, που η Δύση χαρακτηρίζει "απαραίτητο" για την πολιτική "σταθερότητα" της χώρας, θα κυρωθεί στις προσεχείς μέρες με Προεδρικό Διάταγμα.

Ωστόσο, ο πρώην Πρόεδρος και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Σαλί Μπερίσα εξακολουθεί να θεωρεί το αποτέλεσμα "άκυρο", με το επιχείρημα ότι δεν ψήφισαν παρά μόνο το 39% των εγγεγραμμένων και ότι υπήρξαν "νεκροί διπλοεγγεγραμμένοι".

Ωστόσο, η ΚΕΕ ανακοίνωσε ότι το 93% αυτών που ψήφισαν, που υπολογίζει σε 50,57%, ψήφισαν υπέρ του Νέου Συντάγματος. Παρά όμως τις "προσπάθειες να πειστούν" από τον πρεσβευτή του ΟΑΣΕ στη χώρα Ντάαν Εβερτς, τα στελέχη της Επιτροπής, που ανήκαν στο Δημοκρατικό Κόμμα, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την καταμέτρηση.

Ο Μπερίσα και οι συν αυτώ επιχείρησαν να προκαλέσουν όξυνση διαμέσου διαδηλώσεων, όμως στην τελευταία διαδήλωση του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα δε συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι. Παραμένουν πάντως φόβοι "ένοπλων επεισοδίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ