Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Αγρια δολοφονία αντιφρονούντος ηγέτη

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

Τις έντονες αντιδράσεις της ιρανικής, εκτός νόμου, αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η δολοφονία του Νταριούς Φορούχαρ, ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος του Ιράν (Χεζμπ Μελάτε Ιράν) και της συζύγου του Παρβανέχ. Αν και κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για την αποτρόπαια αυτή πράξη και τα, ελεγχόμενα από την κυβέρνηση, μέσα μαζικής ενημέρωσης δε μετέδωσαν την είδηση, η ιρανική αντιπολίτευση στρέφει τις υποψίες της στο ίδιο το καθεστώς της Τεχεράνης.

Με ανακοίνωσή του το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν κατηγορεί ευθέως τους Ιρανούς κυβερνώντες για τη δολοφονία του Φορούχαρ, η οποία - όπως σημειώνει - είναι η τελευταία μιας σειράς δολοφονιών πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι δολοφονίες είναι μια πάγια τακτική της "Ισλαμικής Δημοκρατίας" και μάλιστα αναφέρει ότι ο επικεφαλής της "Επαναστατικής Φρουράς", ο οποίος εκτελεί και χρέη εκπροσώπου της συντηρητικότερης πτέρυγας του καθεστώτος, είχε, προ καιρού, απειλήσει "να κόψει το κεφάλι σε όποιον τολμήσει να εναντιωθεί με το καθεστώς".

Το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν εκτιμά ότι η δολοφονία του ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος και της συζύγου του, εκτός από μια πάγια μέθοδο του καθεστώτος απέναντι στους διαφωνούντες, αντανακλά, επίσης, την αδυναμία και την αγωνία του καθεστώτος της Τεχεράνης απέναντι στη διαρκώς εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και στο ιδιαίτερα οξυμένο λαϊκό αίτημα για χειραγώγηση και κοινωνική δικαιοσύνη.Υπογραμμίζεται, δε, ότι όλα "αυτά τα μέτρα απελπισίας" δε θα μπορέσουν να εμποδίσουν τη θέληση των λαϊκών δυνάμεων του κινήματος.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες στην παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα στις κυβερνήσεις της Δύσης, οι οποίες κλείνουν τα μάτια σε όλα αυτά τα εγκλήματα και συσφίγγουν τις σχέσεις τους με το καθεστώς "Βελαγιάτ Φακιχέχ" της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδηλώσεις ενάντια σε νέες αυξήσεις στα καύσιμα (2019-11-19 00:00:00.0)
Η θέση του κόμματος Τουντέχ (2018-01-03 00:00:00.0)
«Επιδιώκουμε η εργατική τάξη να βάλει το στίγμα της» (2009-07-19 00:00:00.0)
Αποτελέσματα με πλήθος σεναρίων (2008-03-23 00:00:00.0)
«Το Ιράν δεν έπαψε ποτέ να είναι στόχος των ΗΠΑ» (2005-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ