Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να σταματήσει το κακό!

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το εργατικό δυστύχημα στην Πτολεμα'ϊδα

Στον τραγικό θάνατο του εργάτη στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας Γ. Αραιλούδη,38 ετών, πατέρα δυο παιδιών, που έγινε στις 14 Νοέμβρη, αναφέρεται Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου και Μπ. Αγγουράκης και απευθύνεται στην υπουργό Ανάπτυξης.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ο τραγικός θάνατος του εργάτη αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τις εγκληματικές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο και τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και διοίκησης της ΔΕΗ. Σημειώνουν πως παρότι οι υπεύθυνοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και παρά τα χιλιάδες ατυχήματα, τους δεκάδες νεκρούς σε όλη την επικράτεια, προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με εντατικοποίηση της δουλιάς και ευκαιριακές προσλήψεις. Αναφέρουν στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οποία από το '89 μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί στον κλάδο 4.444 ατυχήματα, με 68 νεκρούς. Επισημαίνουν ότι το περιφερειακό σωματείο ενέργειας ΔΕΗ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ", με παρεμβάσεις του στη Διεύθυνση Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος της Διεύθυνσης για μείωση του προσωπικού σε εκσκαφείς και αποθέτες. Το υπουργείο Ανάπτυξης - συνεχίζουν - ενώ συμφώνησε με αυτή τη θέση, την αναίρεσε πρόσφατα με εντολή υπουργού και το σωματείο με νέο έγγραφό του επισήμανε προφητικά τον κίνδυνο θανατηφόρων ατυχημάτων από τη μείωση του προσωπικού.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι το ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο όνομα του οποίου γίνονται όλα, εκτός από αρνητικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, έχει γίνει και επικίνδυνο για τη ζωή τους.

Ρωτούν την υπουργό: Με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα προχωρήσει στην αλλαγή της σημερινής κατάστασης, ώστε να σταματήσει η Διεύθυνση της ΔΕΗ την καταστρατήγηση των μέτρων ασφάλειας στα ορυχεία, που έχει ως στόχο τη μείωση του κόστους σε βάρος της ζωής των εργαζομένων;

Αν θα προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απόφασης που επιτρέπει στη διεύθυνση του ορυχείου να μειώνει ακόμη και το ελάχιστο προσωπικό για την επάνδρωση των μηχανημάτων από τρία σε δύο.

Μετά το τελευταίο τραγικό δυστύχημα, οι ηθικοί αυτουργοί της πρόκλησης τέτοιων ατυχημάτων θα "πληρώσουν" το τίμημα και ποια μέτρα θα παρθούν άμεσα για να αποφεύγονται στο μέλλον παρόμοια ατυχήματα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ