Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση λογιστών

Τη Δευτέρα στο θέατρο "ΑΚΑΔΗΜΟΣ"

Σε συγκέντρωση καλούν τους λογιστές και τους φοροτέχνες η Ομοσπονδία Λογιστών και η Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών,τη Δευτέρα, στις 6μμ, στο θέατρο "Ακάδημος", με αίτημα την ακύρωση του ΠΔ 340/1998 και την κατάργηση του νόμου 2515/1997.

Οι δύο Ομοσπονδίες καταγγέλλουν ότι σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτών των νομοθετημάτων εκτοπίζονται από το επάγγελμα χιλιάδες εργαζόμενοι, αφού τίθενται μια σειρά όροι και προϋποθέσεις για την εξάσκησή του, ενώ οι εργαζόμενοι θα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τα "προσόντα" τους, θα αναγκάζονται να δίνουν εξετάσεις για την απόκτηση άδειας ανώτερης κατηγορίας κ. ά.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λογιστών τονίζεται: "Η ΠΟΛ από την αρχή είχε εναντιωθεί τόσο στο νόμο όσο και το Προεδρικό Διάταγμα, διότι με τις ρυθμίσεις αυτές δε διασφαλίζεται το αίτημά μας για αναβάθμιση και αναγνώριση του επαγγέλματός μας στην κατεύθυνση προστασίας της εργασίας μας, του αποκλεισμού των πάρεργα απασχολούμενων, που αξιοποιούν τη θέση τους και εκτοπίζουν συναδέλφους από την εργασία τους. Δε διασφαλίζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Υποθάλπονται και δημιουργούνται ενδοεπαγγελματικές αντιθέσεις και αντιπαλότητες. Δεν υπάρχει καμία νομοθετική προστασία του λογιστή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ