Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η κατάρρευση των αυταπατών

Οι αυταπάτες που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένοι ευρωλάγνοι στη χώρα μας περί "βελτιώσεων" στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα των πολυεθνικών και "πιο κοινωνικού προσώπου" της ΕΕ, μέσω τάχα της πρωτοβουλίας των κεντροαριστερών κυβερνήσεων για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, κατέρρευσαν χτες σαν χάρτινος πύργος.

Στην κοινή δήλωση, που εκδόθηκε μετά το τέλος της διήμερης γαλλογερμανικής Συνόδου Κορυφής στο Πότσδαμ, ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ αναφέρουν ότι πρέπει να οικοδομήσουν "ένα αυθεντικό ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο".

Για την επίτευξη αυτού του στόχου "είναι απαραίτητο να συμπληρώσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας με ένα Σύμφωνο για την Απασχόληση", αναφέρουν χαρακτηριστικά. Δηλαδή, το μόνο σίγουρο είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας, που θα μείνει ανέπαφο για να εγγυάται την απρόσκοπτη κερδοφορία των πολυεθνικών, ενώ το σύμφωνο για την απασχόληση είναι στάχτη στα μάτια των λαών της ΕΕ, αφού μόνο ευχές και υποσχέσεις περιλαμβάνει, αλλά και οδηγίες για "οργάνωση της εργασίας", έτσι ώστε να ανατίθεται στον ιδιωτικό τομέα η επίλυση του προβλήματος της ανεργίας!

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να εντείνουν τους κοινούς αγώνες για να αποτραπεί το εφιαλτικό μέλλον που τους προετοιμάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ