Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγαλειώδης πορεία μαθητών στην Πάτρα

Την απόφασή τους να ανατρέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης διατράνωσαν χτες χιλιάδες μαθητές της Πάτρας. Στην παμπατραϊκή παμμαθητική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των 15μελών και των Γενικών Συνελεύσεων του 2ου Λυκείου, του Πειραματικού Λυκείου και του 7ου Λυκείου Πάτρας, ανταποκρίθηκε το σύνολο σχεδόν των Γυμνασίων και Λυκείων της Πάτρας. Πάνω από 3.000 χιλιάδες μαθητές αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την τρομοκρατία στα σχολεία, αλλά και τις διασπαστικές προσπάθειες ομάδων του ΝΑΡ και της "Α/συνέχειας", οι οποίες κρυμμένες πίσω από μια δήθεν "επιτροπή πρωτοβουλίας μαθητών" καλούσαν σε άλλη συγκέντρωση. Οι χιλιάδες μαθητές τούς απομόνωσαν αφήνοντας στην παρασυναγωγή τους μόνους τους μερικές δεκάδες φοιτητών των συγκεκριμένων ομάδων.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, διαδηλώνοντας πως ο νόμος Αρσένη "δε θα περάσει". Το μαθητικό ποτάμι, που - όπως οι ίδιοι εκτιμούν - "πίσω δε γυρνά", ξεκίνησε ορμητικό την πορεία του μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, στέλνοντας το μήνυμα σε "Σημίτη, Αρσένη ακούστε το καλά: αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά". Οι μαθητές διαδήλωσαν έξω από τη Νομαρχία Αχαϊας και στη συνέχεια επέστρεψαν στην πλατεία Γεωργίου. Εκεί πραγματοποιήθηκε από ερασιτεχνικά μαθητικά σχήματα μια συναυλία, της οποίας τον ενθουσιασμό και το πάθος δεν κατάφερε να σβήσει ούτε η καταρρακτώδης βροχή. Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στις καθημερινές πολύμορφες κινητοποιήσεις στα σχολεία τους, στη νέα μεγάλη πανελλαδική παμμαθητική κινητοποίηση, που θα γίνει και πάλι στην πλατεία Γεωργίου και στις 15 Δεκέμβρη στη νέα πανελλαδική κινητοποίηση που αυτή τη φορά θα γίνει μαζί με τους απεργούς εργαζόμενους και τους γονείς τους. Σήμερα στις 6.30 μ.μ. συγκεντρώνονται στο ΕΚ Πάτρας τα 15μελή των σχολείων της Πάτρας, με στόχο να δυναμώσουν παραπέρα το συντονισμό τους για να διακηρύξουν από κοινού ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για διάσπαση του αγώνα τους δε θα περάσουν, καθώς ο αγώνας των μαθητών θα κλιμακωθεί.

Στην Κόρινθο

Σε κατάληψη βρίσκονται εδώ και μέρες 6 Λύκεια της Κορινθίας: 1ο, 2ο και 3ο Λύκειο Κορίνθου, το ΓΕΛ Λουτρακίου, το ΓΕΛ Κιάτου και το Λύκειο Βραχατίου. Από την άλλη πλευρά, συνεχίζεται έντονα η διασπαστική προσπάθεια των κυβερνητικών υπαλλήλων, με επικεφαλής το νομάρχη Κορινθίας Αγγ. Μανωλάκη,οι οποίοι πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις στη Νομαρχία καλώντας γονείς, διευθυντές σχολείων, ακόμα και τους ίδιους τους μαθητές με στόχο την εκτόνωση των κινητοποιήσεων. Παρ' όλα αυτά, οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν συντονίζοντας τον αγώνα τους. Χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΕΚ Κορίνθου, όπου εκλέχθηκε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα διοργανώσει παγκορινθιακή παμμαθητική κινητοποίηση που θα γίνει στις 9 Δεκέμβρη στα Περιβολάκια Κορίνθου. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν, με αποφάσεις των ΕΛΜΕ, οι καθηγητές του νομού, καθώς και η Απεργιακή Επιτροπή εργαζομένων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ