Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθητής του Τζουμάκα ο Ανωμερίτης

Αρνείται συνάντηση με την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή αύριο στη Λάρισα, όπου πάει για να "συζητήσει" με τους αγρότες

Στα χνάρια του Στ. Τζουμάκα επέλεξε να κινηθεί ο νέος υπουργός ΓεωργίαςΓ. Ανωμερίτης.Με προκλητικό τρόπο αρνείται συνάντηση με την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή στη Λάρισα, και να έρθει έτσι "πρόσωπο με πρόσωπο" με τα προβλήματα της αγροτιάς στη Θεσσαλία, αναγκαζόμενος να δώσει ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις. Κι ενώ ο υπουργός Γεωργίας "στρίβει" σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα πραγματικά προβλήματα και να αποπροσανατολίσει, οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν τον αγώνα τους και μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Καρδίτσα, σειρά παίρνουν τη Δευτέρα 7/12 τα Τρίκαλα και την Τρίτη 8/12 η Λάρισα.

Ο υπουργός Γεωργίας έβγαλε χτες μια "πονηρή" ανακοίνωση, για να πει ότι δε θα συναντηθεί με την Πανθεσσαλική αύριο Κυριακή στη Λάρισα, όπου θα μεταβεί για να προεδρεύσει σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει. Και επικαλείται ως δικαιολογία το ότι "ουδέποτε, γραπτά ή προφορικά, το προεδρείο της Πανθεσσαλικής ζήτησε ως Οργάνωση (!) να συναντήσει τον υπουργό στο υπουργείο Γεωργίας". Οπως όμως είναι γνωστό, η ΠΑΣΕ ζήτησε την Τετάρτη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να κλείσει ραντεβού για την Κυριακή, αλλά η απάντηση - κοροϊδία του Γ. Ανωμερίτη ήταν χτες, ότι προσκαλεί όποιον θέλει να συμμετάσχει στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μόνο όμως που σ' αυτές τις συσκέψεις (όπως της αντίστοιχης την περασμένη Κυριακή στη Λαμία, όπου οι λιγοστοί αγρότες αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι, καθώς ήταν αναγκασμένοι να ακούν επί ώρες, πρώτα τον υπουργό και μετά τον Λιόλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, τους κυβερνητικούς βουλευτές και διάφορους άλλους, πριν τους δοθεί ο λόγος για 5λεπτες τοποθετήσεις) σε καμία περίπτωση δε γίνεται συζήτηση επί της ουσίας για τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών και τις αιτίες που τα δημιουργούν. Αντίθετα είναι "παράσταση δήθεν διαλόγου".

Ο υπουργός Γεωργίας και ο κυβερνητικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν άλλη μια φιέστα - κάτι σαν το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής - όπου θα παρελαύνουν από το βήμα οι θιασώτες της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που θα ξεστομίζουν ανούσια λόγια, πολύ μακρινά από τα πραγματικά προβλήματα. Και ο υπουργός Γεωργίας, που αρέσκεται να "διαφημίζει" το διάλογο, καθαρά για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων όπως άλλωστε αποδεικνύεται, θέλει να έρθουν τα μέλη της ΠΑΣΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να συμβάλουν με την παρουσία τους στο αποπροσανατολιστικό "πανηγύρι" που θα στηθεί εκεί, σε συνέχεια του σκηνικού κοροϊδίας που στήθηκε στις προηγούμενες συσκέψεις όπως αυτή της προηγούμενης Κυριακής στη Λαμία.

Η χτεσινή ανακοίνωση - κοροϊδία του υπουργού Γεωργίας, δεν είναι άσχετη και με την προχτεσινή συνεδρίαση της "Κυβερνητικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων" όπου συζητήθηκε και το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων και τις εντολές που πήρε ο Γ. Ανωμερίτης. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Γεωργίας επιθυμούν να συναντιούνται με συνομιλητές όπως τις υποτακτικές ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και όχι με τους εκπροσώπους των αγωνιστών αγροτών οι οποίοι θέτουν δύσκολα προβλήματα και απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις και απαντήσεις.

Πάντως ο υπουργός Γεωργίας στη χτεσινή ανακοίνωση, στο πλαίσιο πάντα της δημιουργίας εντυπώσεων, ανέφερε ότι οι πόρτες του υπουργείου Γεωργίας είναι πάντα ανοιχτές για κάθε φορέα του αγροτικού χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ