Σάββατο 5 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΝΟΙΑ
"Αρχισαν τα όργανα" των συγχωνεύσεων

Μετακινήσεις υπαλλήλων στο ΠΙΚΠΑ από τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας

Το ΠΙΚΠΑ μπορεί να μην έχει διορισμένο - ακόμα - Διοικητικό Συμβούλιο, όμως μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική της κυβέρνησης που θεσμοθετήθηκε με τον τελευταίο αντικοινωνικό νόμο (2646/98) που προβλέπει τις συγχωνεύσεις των οργανισμών. Το ΠΙΚΠΑ θα συγχωνευτεί με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας (ΕΟΠ) και το ίδρυμα βρεφών "Η μητέρα".

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Προσωπικού του ΠΙΚΠΑ, τις τελευταίες μέρες γίνεται "μεταφορά" προσωπικού από τον ΕΟΠ στο ΠΙΚΠΑ με διαδικασίες που δεν προβλέπονται από τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις - όπως το άρθρο 58 του νόμου 1943/91 για τις αποσπάσεις. Ο Σύλλογος του προσωπικού καταγγέλλει ότι οι παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, αυτές τοποθετήσεις γίνονται με την ανοχή των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας, "οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα ουσιαστικά ζητήματα που προκύπτουν ύστερα απ' την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να λειτουργούν απρόσκοπτα και να μην αισθάνονται ανασφαλείς".

Το λιγότερο βέβαια που ενδιέφερε την κυβέρνηση όταν ψήφιζε το νόμο 2646/1998 ήταν η εξασφάλιση των εργαζομένων. Εκείνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση ήταν οι δείκτες για την ΟΝΕ, γι' αυτό και δε δίστασε να προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου που οδηγεί στη σύνθλιψη την Κοινωνική Πρόνοια.

Τέλος ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να διαφυλάξουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ