Κυριακή 6 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τομή στο συνδικαλιστικό κίνημα

Του Δ. Αγκαβανάκη, από την κεντρική Απεργιακή Επιτροπή

Η συγκρότηση της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής απαντά σήμερα στην ανάγκη να μπορέσει ο εργαζόμενος να εκφράσει γνήσια, ταξικά, διεκδικητικά τα αιτήματα και την προοπτική του αγώνα για τη δικαίωσή τους. Σήμερα που οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ακολουθούν, με παραλλαγές βέβαια, τον ίδιο δρόμο του κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, το δρόμο της αντιλαϊκής ευρωενωσιακής ΟΝΕ, το δρόμο που γεννά, διαιωνίζει και οξύνει εργασιακά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα αβγαταίνει τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, η Επιτροπή αναδεικνύεται σε σανίδα σωτηρίας για την ταξική υπόσταση του κινήματος.

Η Επιτροπή ανοίγει την προοπτική του άλλου δρόμου, του ριζικά αντίθετου από το δρόμο της αντεργατικής ΟΝΕ και χαράζει την άμυνα και την επίθεση έξω από τη γραμμή συναίνεσης, "κοινωνικών διαλόγων" και κοινωνικού εταιρισμού. Απ' αυτή την άποψη, δεν είναι περιστασιακή η συγκρότηση της Επιτροπής. Αντίθετα, εκ των πραγμάτων, αυτή έχει αναλάβει να οργανώσει, σε ταξική διεκδικητική κατεύθυνση και την 24ωρη απεργία στις 15/12 και τη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης την ίδια μέρα, αλλά και να παίξει σημαντικό ρόλο για τον ταξικό επαναπροσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κοντολογίς, αυτή η Επιτροπή εκφράζει τη συνείδηση και την αγανάκτηση των εργαζομένων, πρώτα και κύρια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στις πηγές και τους φορείς αυτής της πολιτικής, καθώς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ευαγγελίζονται τη νέα "μεγάλη ιδέα" της ΟΝΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στο όνομά της προωθούν και αποδέχονται πολιτικές ισοπέδωσης των εργαζομένων και χλιδής για τους λίγους, τους έχοντες και κατέχοντες.

Στην Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή οι εργαζόμενοι ξαναβρίσκουν όρθιο το συνδικαλιστικό κίνημα να παλεύει με όρους που εγγυούνται την ανάκτηση των χαμένων και την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων, ανάλογων με τις σύγχρονες ανάγκες. Η Επιτροπή είναι τομή στη σημερινή σήψη του συνδικαλιστικού κινήματος, ανοίγει μια νέα σελίδα και για το σήμερα και για το αύριο.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων σ' αυτή την προσπάθεια είναι αναγκαίος όρος για να πετύχει η απεργία, αλλά και να ανοίξει η προοπτική ενός ρωμαλέου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θα αντιπαλεύει αποφασιστικά και νικηφόρα τις επιθέσεις του μετώπου κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ