Κυριακή 6 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι εργαζόμενοι είναι μαζί μας

Του Α. Αντωνόπουλου, από την Απεργιακή Επιτροπή Πάτρας

Από την πρώτη μέρα οι εργαζόμενοι στην Πάτρα δέχτηκαν πολύ καλά το γεγονός της συγκρότησης Απεργιακής Επιτροπής. Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι προσπάθειές μας έτσι ώστε να φτάσει η φωνή μας παντού ενόψει της απεργίας, να πάρει αυτή παλλαϊκό χαρακτήρα. Τα μέλη της επιτροπής επισκέπτονται δεκάδες χώρους, εργοστάσια, γιαπιά, καταστήματα, γίνονται περιοδείες σε λαϊκές εργατικές γειτονιές παντού, όπου μπορούμε να φτάσουμε. Χαρακτηριστικό του αγωνιστικού κλίματος που διαμορφώνεται στην πόλη μας είναι οι εκδηλώσεις που έγιναν και γίνονται σε σχολεία, σε λύκεια που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, τα οποία επισκεπτόμαστε και καλούμε τους μαθητές να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί για σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Εχουν γίνει εκατοντάδες συζητήσεις με εργάτες της βιομηχανίας και άλλων κλάδων, απ' όλους σχεδόν μπαίνει το ζήτημα του τι ρόλο τελικά παίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του εδώ Εργατικού Κέντρου. Οι εργαζόμενοι αρνούνται να ακολουθήσουν αυτές τις ηγεσίες, έχουν πέσει στην υπόληψή τους, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, είναι μια διαπίστωση μετά από τις επαφές που είχαμε με εκατοντάδες εργάτες. Ακόμα, απαιτούν το ζήτημα της ανάπτυξης, της οργάνωσης, του συντονισμού των αγώνων να περάσει πια στα δικά τους χέρια.

Κι αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη συγκρότηση Απεργιακών Επιτροπών στους χώρους δουλιάς. Τέτοιες, συγκροτήθηκαν στους οικοδόμους, στην "Κόκα Κόλα", στον ΟΣΕ, στην "Αλουκάνκο", στη "Φριγκοπλάς", και μάλιστα με τεράστια συμμετοχή των εργαζομένων, όχι με πέντε ή δέκα άτομα, αλλά επιτροπές που συσπειρώνουν το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων.

Ακόμα, οι τοίχοι της Πάτρας έχουν γεμίσει με αφίσες, ενώ οι προκηρύξεις μας μοιράζονται πλατιά. Ολα τα μηνύματα, απ' όλους τους χώρους είναι θετικά και αισιόδοξα. Γίνεται πια ολοφάνερο, ακόμα και σ' αυτούς που θέλουν να το αγνοούν, ότι οι εργαζόμενοι και κρίση έχουν και αγωνιστική διάθεση και είναι έτοιμοι να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, για να υπερασπίσουν τα υπάρχοντα και να κερδίσουν νέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ