Κυριακή 6 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ρότα για νέους αγώνες

Του Μ. Νουφαρίτση, από την Απεργιακή Επιτροπή Πειραιά

Οι Απεργιακές Επιτροπές από την αρχή διακήρυξαν την απόφασή τους να παλέψουν με κάθε μέσο ώστε, ανάμεσα στα άλλα, να αποτελέσει αυτή η κινητοποίηση και την απαρχή νέων αγώνων, με συνέπεια, συνέχεια, προοπτική και ταξικό προσανατολισμό. Σήμερα, σε συνθήκες όξυνσης των προβλημάτων, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από τον αγώνα, αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος, που όμως οι ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν έχουν καμία διάθεση να ακολουθήσουν. Ακόμα, κι αυτή την απεργιακή κινητοποίηση την κήρυξαν κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, για να τηρήσουν τα προσχήματα.

Στόχος λοιπόν των ταξικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση, ο όσο το δυνατόν πλατύτερος συντονισμός της δράσης από τα κάτω, η δημιουργία Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλιάς, στους κλάδους, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση. Πρέπει λοιπόν μετά την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 του μήνα να ενταθούν παραπέρα οι προσπάθειες για την επίτευξη του παραπάνω στόχου. Για την ανάπτυξη αγώνων με αιτήματα αντίστοιχα των αναγκών των εργαζομένων, με αιτήματα που θα στρέφονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην ΟΝΕ, στα προγράμματα σύγκλισης, που είναι και η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων. Με αιτήματα, τέλος, που θα στρέφονται ενάντια και θα αποκαλύπτουν το ρόλο των παρατάξεων που πλειοψηφούν στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Σήμερα όσο ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεπεράσουμε αυτές τις ηγεσίες και τα εμπόδια που βάζουν στην ανάπτυξη των αγώνων, να δημιουργηθεί ένα μέτωπο πάλης με όσους πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε και μετά την απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ