Κυριακή 6 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ρήξη με την ακολουθούμενη πολιτική

Του Θ. Κυριακίδη, από την Απεργιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης

Οι στόχοι μας είναι πολλοί. Είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, η ρήξη με το μοντέλο ανάπτυξης της πόλης, που καθορίστηκε από την ΟΝΕ και υλοποιείται από την κυβέρνηση, ως διαμετακομιστικού και χρηματιστηριακού κέντρου. Παλεύουμε για σχέδιο παραγωγικής ανάπτυξης στη βάση κλαδικών πολιτικών. Παλεύουμε ενάντια στη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων που στην πόλη μας εκφράζεται στον ΟΛΘ και στην Εκθεση. Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν σύγχρονη παιδεία κ. ά.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις. Βέβαια, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ΟΝΕ, δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι θα παρθούν φιλολαϊκά μέτρα. Απαιτείται σήμερα συντονισμός, δράση, δημιουργία μετώπου πάλης που θα απαρτίζεται από όλους όσοι πλήττονται, από όλους όσοι δε συμβιβάζονται με την υποτίμηση της ζωής τους. Βέβαια, για την πλήρη εφαρμογή των παραπάνω απαιτείται κάτι περισσότερο, η ανατροπή αυτής της πολιτικής και η εφαρμογή άλλης, φιλολαϊκής.

Στα πλαίσια αυτά, κάτω από την αναγκαιότητα για συντονισμό και για οργάνωση αγώνων σε ταξική κατεύθυνση, που θα χτυπάνε στην καρδιά της πολιτικής που ακολουθείται, συγκροτήθηκε η Απεργιακή Επιτροπή. Το μέγεθος της επίθεσης, η οξύτητα των προβλημάτων, η στάση της πλειοψηφίας στο ΕΚΘ γέννησαν την ανάγκη να γίνει η υπόθεση της απεργίας υπόθεση των εργαζομένων, και να είναι τελικά μια πετυχημένη απεργία, και η ΕΣΑΚίτικη ομάδα του ΕΚΘ πήρε την πρωτοβουλία.

Δηλώσαμε από την αρχή ότι δε θα επιτρέψουμε να πάρει η απεργία επετειακό χαρακτήρα, να γίνει μία από τα ίδια, να αποτύχει, για να έχουν το γνωστό άλλοθι οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της "Αυτόνομης Παρέμβασης", ότι δήθεν δεν ακολουθούν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συντονισμένους αγώνες κτλ.

Το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια αυτών των ηγεσιών, αλλά να αναλάβουν τα συνδικάτα την επιτυχία της, έχει γίνει αποδεκτό ευρύτερα και αυτό βέβαια τους ενόχλησε σε σημείο να μιλήσουν εδώ ακόμα και για "διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος". Προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στις ταξικές δυνάμεις. Εμείς απαντάμε ότι η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος δε στηρίζεται στην αποδοχή της ΟΝΕ και της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά στους ταξικούς συντονισμένους αγώνες. Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους που συμφωνούν με τους παραπάνω στόχους να συστρατευτούν μαζί μας, να πάρουν μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ