Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΟΒΟ
Πιέσεις για συνομιλίες από την "Ομάδα Επαφής"

ΠΑΡΙΣΙ. -

Επείγουσα έκκληση για την πραγματοποίηση συνομιλιών μεταξύ Σέρβων και Αλβανών Κοσσοβάρων ηγετών απηύθυναν οι αξιωματούχοι των πέντε χωρών της "Ομάδας Επαφής" για το γιουγκοσλαβικό που συναντήθηκαν χτες στο Παρίσι.

"Είναι επιτακτική ανάγκη όλα τα μέρη (στο Κόσσοβο) να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών", σημείωσε σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου προστίθεται ότι η Ομάδα Επαφής "εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να φέρει σε άμεσες διαπραγματεύσεις, και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, τα ενδιαφερόμενα μέρη". Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επικροτείται το σχέδιο "ειρήνευσης" στο Κόσσοβο που παρουσίασε τις τελευταίες μέρες ο απεσταλμένος της κυβέρνησης Κλίντον στο Κόσσοβο, Κρίστοφερ Χιλ, υποστηρίζοντας πως "περιέχει ουσιαστικά στοιχεία ουσιώδους αυτονομίας στο Κόσσοβο"...

Νέες κατηγορίες κατά Σέρβων από Ρουγκόβα

Ο Τζεμαϊλ Μουσταφά,εκπρόσωπος του ηγέτη των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραϊμ Ρουγκόβα, κατηγόρησε χτες τις σερβικές αρχές ότι συγκεντρώνουν στρατεύματα και ετοιμάζουν μια "νέα επίθεση" στην επαρχία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πρίστινα, ο Μουσταφά ισχυρίστηκε ότι τις τελευταίες μέρες καταφτάνουν στο Κοσσυφοπέδιο νέες δυνάμεις. "Ετσι, το σερβικό καθεστώς δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του απέναντι στη διεθνή κοινότητα κι ετοιμάζει νέα επίθεση, πριν να επιδοθεί σε μια νέα εθνική εκκαθάριση" είπε επί λέξει ο Μουσταφά. Πάντως, ο εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής παρατήρησης στο Κοσσυφοπέδιο (KDOM), Ρίτσαρντ Χάκαμπι, δήλωσε ότι "οι τελευταίες αναφορές της KDOM δεν κάνουν λόγο για αύξηση των αστυνομικών ή στρατιωτικών δυνάμεων" στην επαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ