Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κορυφή

Πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα για το αυριανό ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού. Αύριο συγκρούονται ΠΑΟ και Αρης

Ξεκαθαρίζει αύριο το παιχνίδι στην κορυφή του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμετρούνται οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Παναθηναϊκός - Αρης στην πρώτη φετινή εμφάνιση των "πρασίνων" στο ΟΑΚΑ και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στο Αλεξάνδρειο. Κι αν στο ΟΑΚΑ προβλέπεται μια ήρεμη κοσμοσυρροή, μετά τη δημόσια αντιπαράθεση των δύο προέδρων (Γιαννακόπουλος - Βαρδινογιάννης), για τις μετοχές της ποδοσφαιρικής ομάδας, δε θα συμβεί το ίδιο και στο Αλεξάνδρειο. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στη σκιά των όσων συνέβησαν στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι των δύο ομάδων και τα αστυνομικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, χαρακτηρίζονται πρωτοφανή. Εξι διμοιρίες ΜΑΤ θα είναι στο πόδι, ο έλεγχος αναμένεται εξονυχιστικός, ενώ στις εξέδρες θα υπάρχει εισαγγελέας. Ο Πρ. Στογιάκοβιτς που σημάδεψε με το ταλέντο του τα περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων, εξέφρασε την ευχή να σταματήσει η κόντρα. "Θα χαιρόμουν πολύ αν το παιχνίδι διεξάγονταν σαν ένα ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων και όχι να συνεχιστεί στο παιχνίδι αυτό ο φανατισμός που ξεκίνησε από τον ποδοσφαιρικό αγώνα" υπογράμμισε. Από τον ΠΑΟΚ θα απουσιάσει ο Γιαννούλης και από τον Ολυμπιακό ο Κόμαζετς. Οι δύο παίκτες είναι τραυματίες.

Τραυματίες υπάρχουν και στο παιχνίδι Παναθηναϊκού - Αρη. Ο Ντ. Ράτζα θα είναι παρών, αλλά με προβλήματα στο χέρι, ενώ ο Αρης μάλλον θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γκ. Γκραντ. Ο Αμερικανός είναι τραυματίας, αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι θα παίξει και κουτσός.

Αμφίρροπες αναμένονται οι σημερινές πέντε συναντήσεις. Η ΑΕΚ που βρήκε τον διάδοχο του Πάτερσεν στο πρόσωπο του συμπατριώτη του Μπρ. Ουίλιαμς, αγωνίζεται στου Παπάγου με την τοπική ομάδα. Ο Αμερικανός ίσως δεν προλάβει τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αγωνιστεί, αλλά αυτό μάλλον δεν απασχολεί τον Γ. Καλαφατάκη. Ο Παπάγου εξάλλου θα αγωνιστεί κι αυτός χωρίς ξένους. Το Ηράκλειο υποδέχεται ο Ηρακλής στο Ιβανώφειο και έχει τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά. Στην Πάτρα τα προβλήματα πληθαίνουν. Δεύτερος ξένος δεν έχει βρεθεί, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Ν. Καραπάνος, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, κατηγορείται για ανύπαρκτες συναλλαγές από τις οποίες εισέπραξε παράνομες επιδοτήσεις 38.000.000 δρχ. Το Μαρούσι χωρίς προβλήματα υποδέχεται το προβληματικό φέτος Περιστέρι, ενώ η Νήαρ Ηστ θα επιδιώξει άλλη μια έκπληξη στην Καισαριανή, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Πανιώνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ