Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δήλωσε κώλυμα ο αθλητικός δικαστής...

Σταμάτησε την έρευνα για τα κυκλώματα στο ποδόσφαιρο επικαλούμενος αδυναμία...

Σε μετατόπιση αρμοδιοτήτων και ευθυνών προχώρησε, αφήνοντας πάντως αρκετά υπονοούμενα, χθες ο αθλητικός δικαστήςΔημήτρης Σπύρου. Προφανώς θέλοντας να προφυλάξει τον εαυτό του, προσπαθεί ν' απεμπλακεί από ένα σοβαρό θέμα, με πολλές πτυχές αλλά και παγίδες... Καλυπτόμενος "πίσω" από την έρευνα που ξεκίνησε η Εισαγγελία Πειραιά αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες για "παρασκήνιο και κυκλώματα στο ποδόσφαιρο", σταμάτησε ανάλογη διαδικασία που είχε αρχίσει μετά από παραγγελία του ΔΣ στην ΕΠΑΕ.

Δύο είναι τα οξύμωρα στοιχεία στην ιστορία. Αφ' ενός η δική του έρευνα έχει αρχίσει περίπου 2 βδομάδες πριν και το πόρισμα έπρεπε να βγει εντός 10ημέρου... Αφ' ετέρου η Εισαγγελία Πειραιά διέταξε έρευνα περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα που ξεκίνησε και αυτός. Γιατί λοιπόν έκρινε τώρα ότι "παρέλκει να γίνει έρευνα από την αθλητική δικαιοσύνη";

Η απάντηση μάλλον βρίσκεται στην κατακλείδα της δήλωσής του: "Διότι η Εισαγγελική Αρχή διαθέτει την εξουσία και τα μέσα που δεν έχει το Δικαιοδοτικό Οργανο της ΕΠΑΕ". Σε απλά ελληνικά προσπάθησε, αλλά τα εμπόδια που συνάντησε είναι ανυπέρβλητα. Προφανώς οι εργοδότες του, δηλαδή η ένωση των εταιριών, άρα οι ποδοσφαιροπαράγοντες, τουλάχιστον δε στάθηκαν αρωγοί... Οσα και αν αποφεύγει να πει ονομαστικά ο αθλητικός δικαστής, η ενέργειά του και τα υπονοούμενα αποτελούν άλλο ένα πλήγμα για το άθλημα. Ας ελπίσουμε πως τουλάχιστον η τακτική δικαιοσύνη θα του ζητήσει περισσότερες εξηγήσεις.

Στο δικαστή οι "αιώνιοι"

Μ' ένα... τετράδιο κατηγορίες για παραβάσεις μιας δεκάδας άρθρων στο μεταξύ τους αγώνα καλούνται σε απολογία, την ερχόμενη Παρασκευή, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Ο αθλητικός δικαστήςΔημ. Σπύρου, καλεί τους "πράσινους" και τους "ερυθρόλευκους" για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί τους. Για ενέργειες οπαδών τους στις μεταξύ τους συναντήσεις καλούνται ακόμα ΑΕΚ, Αρης και Καβάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ