Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Πρεμιέρα με ριπλέι τελικού

Ολυμπιακός και Ορεστιάδα αναμετριούνται έχοντας πολλά προβλήματα λόγω Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Με τη σύγκρουση των δύο περσινών φιναλίστ του πρωταθλήματος, Ολυμπιακού και Ορεστιάδας, ανοίγει σήμερα η αυλαία του 31ου Πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι και οι πράσινοι του Εβρου διασταυρώνουν τα ξίφη τους σ' ένα παιχνίδι όπου βαραίνει η σκιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας. Και εξηγούμαστε. Στον Ολυμπιακό οι πέντε από τους έξι (Βούγεβιτς, Ζελιάσκοφ, Γκιούρδας, Τσακιρόπουλος, Κουρνέτας) της αρχικής εξάδας προέρχονται από τη σκληρή δοκιμασία του Παγκόσμιου και υπάρχουν ερωτηματικά όσον αφορά στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Εκτός παιχνιδιού θα βρεθεί ο διεθνής Κ. Χριστοφιδέλης που έχει υποστεί κάταγμα κόπωσης και χρειάζεται 15 μέρες ξεκούρασης. Ακόμα χειρότερα παρουσιάζονται τα πράγματα στην Ορεστιάδα όπου οι δύο "παγκόσμιοι" Μποζίδης, Γραμματικόπουλος αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Κοντά σ' αυτούς προβλήματα έχουν οι Μπάεφ και Παπάζογλου, ενώ από το μαραθώνιο του Παγκόσμιου προέρχεται και ο Ουκρανός Ποπόφ. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5.15 μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ 1.

Από τα άλλα παιχνίδια ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ιδιαίτερα ενισχυμένο νεοφώτιστο Ιωνικό Ν. ("Γ. Μόσχος" 5μμ).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας συμπληρώνουν τα παιχνίδια: Φιλία - ΠΑΟΚ (5.30μμ), Κομοτηνή - ΠΑΟ (6μμ), Ηρακλής - Κτησιφών (7μμ), Ηφαιστος - Αρης (7μμ).

  • Η σύγκρουση του πρωταθλητή Παναθηναϊκού με τον φιλόδοξο Πανελλήνιο κλέβει σήμερα την παράσταση στην 11η αγωνιστική της Α1 γυναικών (6μμ). Τα άλλα σημερινά παιχνίδια: Ολυμπιακός - Αρης (2μμ), Αγ. Σώστης - Νίκη Αλεξ. (2.45μμ), Ιωνικός ΝΦ - Βριλήσσια (3μμ). Αύριο: Φιλαθλητικός - Βύρωνας (12.30), Λάρισα - Ηλιούπολη (12.00).
Η κλήρωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων

Ο Αρης μετά από κλήρωση που έγινε χτες στη Βιέννη, θ' αγωνιστεί στο Β όμιλο της ημιτελικής φάσης για το Κύπελλο Κυπελλούχων στο βόλεϊ ανδρών και θα έχει αντιπάλους τις Ιζμουρουντ (Ρωσία), Καστέλο (Πορτογαλία), Ζουπάνια (Κροατία) και τους νικητές των συναντήσεων ανάμεσα στις Σαβινέστρ (Ρουμανία) - Ερυθρός Αστέρας (Γιουγκοσλαβία), Τσέρκασι (Ουκρανία) - Βαρκάους (Φιλανδία), Τσεστόχοβα (Πολωνία) - Γκρόντνο (Λευκορωσία) και Αρσελίκ (Τουρκία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ). Οι δύο πρώτοι του ομίλου προκρίνονται στο φάιναλ φορ.

Στο μεταξύ, στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών, τα Βριλήσσια θ' αγωνιστούν στον Β όμιλο και θα έχουν αντιπάλους τις Μαδέιρα (Πορτογαλία), Βέερτ (Ολλανδία), Μπέλτσι (Μολδαβία), Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία), Σένιτσα (Σλοβακία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μπιέλσκο Μπιάλα (Πολωνία).

Οι δυο πρώτοι του ομίλου προκρίνονται στο φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί 13 και 14 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα γίνεται η κλήρωση για τα κύπελλα πρωταθλητριών ανδρών και γυναικών όπου προκρίνονται αντίστοιχα Ολυμπιακός και ΠΑΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ