Τετάρτη 26 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τιμάμε την Σωτηρία και συνεχίζουμε στα βήματά της

Αύριο, στις 7 το απόγευμα, έξω από το εργοστάσιο ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης και Ιερά Οδός), πραγματοποιείται η εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το αντίστοιχο Συνδικάτο Αττικής, Πειραιά και Νησιών και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου.

«Είκοσι χρόνια από τη δολοφονία της συντρόφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που έπεσε στην πύλη της ΕΤΜΑ, χτυπημένη από το μηχανισμό της άρχουσας τάξης, που θέλει την εργατική τάξη, τη νεολαία υποταγμένη, την εργατική και νεανική συνείδηση εγκλωβισμένη και άμεσα εξαρτημένη από τα συμφέροντά της», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας:

«Είκοσι χρόνια μετά, συνεχίζουμε να είμαστε εδώ. Στον αταλάντευτο δρόμο του αγώνα, που η Σωτηρία Βασιλακοπούλου βάδισε, προπαγανδίζοντας την πάλη των εργατών, τον αγώνα για τα δικαιώματά τους, την κοινωνική απελευθέρωση.

Είκοσι χρόνια μετά, και η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι πολυεθνικές, οι εργοδότες εξαπολύουν μια ολοκληρωτική επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Σήμερα επιχειρείται από το κεφάλαιο και την κυβέρνηση η διάλυση κάθε κατάκτησης, κάθε δικαιώματος. Κατακτήσεις της εργατικής τάξης, κερδισμένες με αγώνες, με αίμα και ιδρώτα, αφαιρούνται βίαια, έχοντας στόχο:

  • Το χτύπημα του 8ώρου και της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Το χτύπημα του δικαιώματος για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
  • Τη χρησιμοποίηση της βίας, της καταστολής και της συκοφάντησης των αγώνων».

Βασική επιδίωξη του κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του, όπως εκτιμά το ΚΣ της ΚΝΕ, είναι να διαμορφωθεί φτηνό, μισοειδικευμένο, μισοαπασχολούμενο εργατικό δυναμικό, εύκολα εκμεταλλεύσιμο, απαραίτητο γρανάζι στη μηχανή πολλαπλασιασμού των κερδών τους.

«Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν ιδιαίτερα για τη νεολαία», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι «έχουν και το θράσος να μας ζητούν να συμβιβαστούμε μ' αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή, με δικαιώματα. Επιδιώκουν να οδηγήσουν την οργή και την αγανάκτησή μας στον επικίνδυνο δρόμο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».

Και απευθυνόμενο στη νεολαία, το ΚΣ της Οργάνωσης τονίζει ότι απέναντι σ' αυτήν την πραγματικότητα «μια επιλογή έχουμε: Να παλέψουμε ενωμένοι, ενάντια στην επίθεση που εξαπολύεται εναντίον μας.

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, βάζουμε στο περιθώριο τις σειρήνες της υποταγής και του συμβιβασμού. Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα με το λαό, με όλους τους λαούς του κόσμου, για πρόοδο, ειρήνη, δημιουργία. Επιλέγουμε τον όμορφο αγώνα για το δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ